Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили нову редакцію Митного кодексу

Сьогодні у Львові за ініціативи міжнародної компанії «ПрайсвотерхаусКуперс» (PwC) відбулась практична конференція на тему «2012 Нова редакція Митного кодексу». Участь у ній взяли експерти PwC-Україна, Європейської бізнес асоціації, представники Львівської митниці та представники найбільших імпортерів та експортерів Львівщини. Про це повідомила прес-служба Львівської митниці.

Програмою було передбачено обговорення питань: оновлені процедури декларування та митного оформлення; уповноважені економічні оператори; особливості окремих митних режимів; механізми митного пост-аудиту тощо.

Начальник відділу організації митного контролю та роботи митних посередників Львівської митниці Андрій Тодощук проінформував присутніх про заходи, яких вживає Львівська митниця з метою підготовки до роботи в умовах нової редакції Митного кодексу, яка набуває чинності 01 січня 2012 року.

Загалом учасники відзначили позитив нової редакції Митного кодексу України. Зокрема Кодекс зібрав в собі положення, які раніше містилися в різних законах та підзаконних актах. Відтепер Митний кодекс міститиме повну інформацію, яка потрібна підприємцю про будь-яку імпортно-експортну операцію. Він побудований за принципом «максимальної прямої дії» і передбачає прийняття мінімальної кількості постанов Кабміну та наказів міністерств. Суттєвим нововведенням є декриміналізація товарної контрабанди, використання електронного декларування всіма охочими підприємцями без будь-яких обмежень та у всіх митних режимах. Українські підприємці, які тривалий час працюють на ринку, не мають заборгованостей, не допускають суттєвих правопорушень, мають кваліфікований персонал, зможуть отримати статус уповноваженого оператора економічної діяльності.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ