Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили проблеми безпритульних тварин

Найближчим часом необхідно розробити та прийняти правила утримання тварин в місті — про це «Гал-іnfo» повідомив голова Західноукраїнського товариства захисту тварин Андрій Курач. Він пояснив, що потреба в цьому є, адже зараз діють лише „Правила утримання собак у місті Львові” і цей документ не врегульовує аспектів утримання котів та інших домашніх тварин.

Окрім цього необхідно вирішувати проблему безпритульних тварин, а для цього необхідно впровадити нову систему догляду за безпритульними тваринами, зокрема розбудувати Брюховицький притулок «Милосердя» — зазначив Андрій Курач. 
За його словами, для розв’язання питання безпритульних тварин потрібно розробити таку модель, яка є в цілому світі. Тобто проводити стерілізацію тварин у притулках і після такого методу повертати власникам. Створення такої системи приверне увагу громадян, оскільки вона дозволить контролювати чисельність тварин, яких утримують господарі.
«Цього року 25 тисяч гривень для притулку «Милосердя» використали на ремонт електромережі» - повідомив голова Львівського товариства захисту тварин Євген Фурсов під час обговорення „круглого столу”, присвячений проблемам безпритульних тварин, який 10 листопада відбувся у Львівській міській раді. Організаторами „круглого столу” стали ветвідділ ЛМР та постійна депутатська природоохоронна комісія ЛМР за участі представники Західноукраїнського товариства захисту тварин, ЛКП «Лев», Львівського товариства захисту тварин, Львівського клубу собаківництва.
За словами начальника ветеринарного відділу Львівської міської ради Ігор Угрина,  цього року кількість собак становить 6 736. З початку року подано 186 звернень від мешканців щодо знущання над тваринами їх власниками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ