Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові обрали концепцію облаштування простору пам’яті Небесної Сотні

У Львові в УКУ відбулося представлення переможців конкурсу із облаштування громадського простору пам’яті Небесної Сотні. Про це сьогодні, 21 лютого, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Свої роботи на конкур подали 25 учасників. При визначенні переможців журі звертало свою увагу на просторові якості роботи, композиційні якості, толерантність до ландшафту існуючого середовища, емоційно змістове навантаження.

Премійованими проектами відкритого архітектурного конкурсу на кращу концепцію громадського простору з вшанування пам’яті героїв «Небесної Сотні» у Львові стали такі проекти:

- І місце отримав авторський колектив - Андрій Лесюк, Марія Яструбчак, Христина Пундак. Робота з шифром 161837.

- ІІ місце присуджено колективу -  Віктору Кудіну, Ользі Рябовій. Робота з шифром 091822.

- ІІІ місце посів авторський колектив - Володимир Дідюк, Андрій Дідюк, Дзвонковський Мирослав. Робота з шифром 232323.

Переможці конкурсу отримають 180 тис. грн, тобто 90, 60 та 30 тис. грн. відповідно. Робота, яка отримала перше місце, буде взята за основу для створення громадського простору з меморіалізацією подій Революції Гідності на території вул. Кривоноса («Губернаторські вали») у Львові.

Як розповів авторський колектив, проект має бути виготовлений зі сталі кортен.

«Особливістю нашої роботи є її форма. Найперше - це міст, на якому будуть вирізьблені імена героїв Небесної Сотні. У дощову погоду краплі дощу протікатимуть через імена, що символізуватиме вічний плач за нашими героями. У сонячну погоду імена проектуватимуться на стіну, що символізуватиме світле майбутнє, до якого прагнули герої. Також за нашим проектом передбачено формування площі, яка нагадуватиме рану, та символізуватиме вічну рану в історії нашої держави і наших серцях», – розповіла Христина Пундак, одна з авторів роботи, що зайняла перше місце.

Також журі окремо відзначили проект з шифром 200214. Автори роботи - колектив Ольга Криворучко, Тарас Баран, Валентина Шароватова, Оксана Бончик. Як розповіла член конкурсного журі, начальник управління охорони історичного середовища Ліля Онищенко, дана робота була її фаворитом.

Нагадаємо, що перший конкурс облаштування простору пам’яті героїв Небесної сотні, який відбувався у червні 2016 року, зібрав 7 робіт, проте, журі не змогло обрати переможця. Тому  оголосили новий конкурс. Загалом було зареєстровано 36 учасників зі Львова, Тернополя, Харкова, Києва, Одеси, а також з окупованих територій. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ