Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові обрали Почесних Амбасадорів міста на 2017-2019 роки

Амбасадорами на 2017-2019 роки обрано 9 поважних людей, їх привітав міський голова Львова Андрій Садовий. Спеціальним гостем вечора став Андрій Содомора, а музичний супровід здійснив Михайло Балог. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Почесні Амбасадори Львова 2017-2019 рр.

  1. Василь Влізло – доктор ветеринарних наук, директор Інституту біології тварин НААН.
  2. Олексій Коган – радіожурналіст, продюсер і арт-директор центру Jazz in Kiev, творчий куратор Alfa Jazz Fest (Leopolis).
  3. Ігор Новицький – доктор медичних наук, професор кафедри офтальмології Львівського національного медичного університету.
  4. Андрій Павлів – CEO та співзасновник ІТ-компанії N-iX.
  5. Мацей Сметанські (Maciej Śmietański) – доцент Медичного університету в Ґданську, директор відділення хірургії в лікарні Ф. Жачека (Пуцьк, Польща).
  6. Ростислав Стойка – доктор біологічних наук, завідувач відділу регуляції проліферації клітин і апоптозу Інституту біології клітини НАН України.
  7. Андрій Трохимчук – доктор фізико-математичних наук, провідний науковий співробітник Інституту фізики конденсованих систем НАН України.
  8. Богдан Черкес – доктор архітектури, директор Інституту архітектури й завідувач кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка».
  9. Федір Юрочко – лікар-оториноларинголог у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ.

«Коли слухаєш пана Андрія Содомору, то задумуєшся, яка це велика мудрість і як ми багато часу марнуємо, як треба ловити цей час і бути в середовищі мудрих людей, тоді це тебе надихає. Я дуже тішусь, що ми маємо таку прекрасну програму львівських Амбасадорів, бо завдяки цій програмі ми змогли залучити до Львова дуже багато цікавих людей. Тим користають наші студенти, викладачі, професори, бо кожна конференція – це можливість щось нове пізнати, отримати поштовх для наступних дій. Ми сьогодні плануємо свою роботу на рік, два, п’ять. Ми повинні бути завтра кращими, ніж ми є сьогодні. Завдяки Амбасадорам це стає можливо. Дякую вам за вашу працю», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова, у вітальному виступі.

«Нам приємно бути разом у такому сучасному, новому будинку. Філософія не лише цього будинку, а й цілого університету – це змінити Україну, дати можливість кожному з нас пережити щось інакше, досягнути глибшої думки, побачити її, відчути її, а простір, в якому ми перебуваємо, має нам у цьому допомагати. Ми хочемо, щоб цей зовнішній елемент архітектури водночас відображав те, чим ми живемо і що хочемо вам передати. В головному ми говоримо про духовне життя, інтелектуальне життя, про життя, яке має інший вимір. Тут нам є дуже добре, я тут почуваю себе, як в раю. Хочу, щоб ми це відчуття переносили на всю нашу державу, щоб держава відчула, що можна інакше», - зазначив отець Богдан Прах.

Почесні Амбасадори – це особи, котрі завдяки своєму авторитету та професійній діяльності сприяють промоції Львова, як достойного місця для проведення заходів ділової гостинності (конференцій, форумів, семінарів, виставок, симпозіумів, самітів).

«Така концентрація відомих, щирих, розумних, чесних людей насправді вражає і дуже приємно, що ви сьогодні прийшли на цю подію. Ми тут є заради вас, заради Амбасадорів, заради тих людей, які підтримують не лише науку, а прагнуть, щоб Львів розвивався і кожен у своїй сфері робить усе якнайкраще. Критерії дуже чіткі і строгі. Це є тісний і тривалий зв'язок зі Львовом, це є впливовість, це є авторитет серед своїх колег, це також публічна впізнаваність, висока моральність, висока участь та організація конференцій, форумів та конгресів. І, власне, хто такий Амбасадор, на нашу думку, - це людина, яка має авторитет, має вплив, багато подорожує, вона має можливість розповідати про Львів і заохочувати виїжджати до Львова пізнавати більше. Програма розпочалася у 2015 році. Тоді було обрано 11 Амбасадорів», - розповіла Ліна Остапчук, керівник Lviv Convention Bureau.

Реалізацією Програми Почесних Амбасадорів Львова займається ЛКП «Львівське конференц-бюро». За два роки, упродовж яких діє Програма, Львів здобув 21 амбасадора. Цьогоріч до них приєдналось ще 9 діячів науки, культури, технологій і медицини.

«Програма Почесних Амбасадорів є важливим інструментом у розвитку конференц-індустрії міста. За підрахунками Міжнародної асоціації конгресів та конференцій ICCA (International Congress and Convention Association), міста, регіони та країни, в яких діють аналогічні програми, приймають в рази більше міжнародних конгресів, ніж ті, в яких такі програми не діють», – зазначає Ліна Остапчук, директор Lviv Convention Bureau.

«Завдяки роботі з Почесними Амбасадорами торік ми запустили програму «Львів науковий», яка успішно продовжує діяти цього року. З деякими Амбасадорами ми працюємо над залученням міжнародних конференцій до Львова, з іншими – над покращенням авіасполучення з нашим містом», – додає Андрій Павлів, керівник Програми Почесних Амбасадорів Львова.

При відборі фіналістів Програми комісія брала до уваги тісний і тривалий зв'язок кандидата зі Львовом, успішність у ділових колах, лідерські здібності, наявність команди та послідовників, високий авторитет і хорошу репутацію у своїй галузі, публічну впізнаваність, а також особисту участь кандидатів в організації та проведенні конференцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ