Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обсяг проектів «Громадського бюджету» збільшили до 500 тис. грн

Робоча група напрацювала зміни до положення про «Громадський бюджет» на 2017 рік. Серед основних нововведень – збільшили максимальну межу кошторисів для малих проектів з 200 до 500 тисяч гривень. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук.

Окрім того, робоча група пропонує дати можливість подавати на конкурс проекти не лише зі Львова, а й з Винник, Брюхович і Рудно.  

«Ще один важливий момент – врахували торішню проблему, коли автори за браком інформації вказували дещо нереалістично малі суми для реалізації проектів. Відтак профільні управління будуть зобов’язані виносити на громадське голосування проекти з уже поправленими кошторисами. Якщо ж для малих проектів сума перевищуватиме лімітовані 500 тисяч, їх, за згодою авторів, відноситимуть у категорію великих проектів», – написав Веремчук.

Також, за пропозицією депутата, після Великодня розпорядники коштів відзвітують, на якій стадії перебуває реалізація проектів-переможців-2016.

«Їх, на моє переконання, треба втілити у життя якнайшвидше і в повному обсязі. Торік «Громадський бюджет» став однією із найкращих ініціатив у місті. Сподіваюся, що запропоновані зміни змотивують львів’ян ще активніше пропонувати, як зробити Львів комфортнішим для життя», – додав Веремчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ