Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові один із найнижчих показників немовлячої смертності, – Зуб

У Львові один із найнижчих показників немовлячої смертності в Україні. Про це під час спілкування з журналістами повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Якщо на кількість народжених ми не зовсім прямо можемо впливати, то на показники немовлячої смертності ми точно впливаємо. За результатами 9 місяців ми маємо немовлячу смертність, тобто смертність дітей від 0 до 1 року, 6,3 на 1 тисячу народжених живими. Це є дуже добрий показник. Один з найліпших показників в Україні. Без сумніву, що зменшення показника немовлячої смертності з 10-11 до 6,3, -  це результат не тільки проведених ремонтів і закупленого обладнання, а це завдяки правильній організації. Тобто контроль за станом здоров’я жінки починається в жіночій консультації: спочатку ми жінку вчимо стежити за своїм здоров’ям, потім вона стає на облік, її стан здоров’я і розвиток дитини контролюється. Кожен випадок перерваної вагітності чи невдалої вагітності розбирається на наших нарадах з прийняттям жорстких управлінських рішень. На етапі пологового стаціонару теж є дуже важлива робота лікаря, і тут завдяки правильному веденню пологів у нас відсоток кесарських розтинів - один з найнижчих в Україні. Також є організована і якісно працює реанімація новонароджених у дитячій міській лікарні. Водночас, кожна смерть дитини розглядається на нараді за участю керівника управління охорони здоров’я.

Тобто, комплекс організаційних заходів, оновлення обладнання, навчання персоналу, контроль та відповідальність дозволяють нам говорити про те, що ми досягли дуже добрих показників.

В Європі, в розвинутих країнах цей показник є нижчий, ніж наш – на рівні 3-4 випадків на 1 тисячу народжених живими. Тобто, нам є ще до чого рухатись. Але я пам’ятаю статистику міста Львова за 2004-2005 роки, коли показник був більше 10. Зрештою, в Україні зараз показник є на рівні 9-10. Я вважаю це добрим досягненням і управління, і спеціалістів, і колективів, які працюють. Бо це є життя дітей», - повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ