Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові офіційно відкрили чемпіонат України з боксу

У Львові офіційно відкрили чемпіонат України з боксу на призи Андрія Котельника. Востаннє турнір такого рівня у місті Лева відбувся ще у далекому 2001 році. За головні призи та відбір до збірної України позмагаються понад 160 боксерів у різних вагових категоріях з різних куточків України. Змагання триватимуть у Львові до неділі, 19 листопада.

У вівторок, 14 листопада, під час урочистого відкриття чемпіонату України з боксу серед чоловіків  голова Львівської ОДА Олег Синютка вручив державну нагороду найтитулованішому боксеру-професіоналу західної України Андрію Котельнику. Відповідно до Указу Президента України очільник області  нагородив орденом  «За заслуги» I ступеня теперішнього віце-президента Львівської обласної федерації боксу.

Нагадаємо, Андрій Котельник у своїй колекції має уже усі ордени «За заслуги» усіх ступенів. У 2000 році екс-президент України Леонід Кучма нагородив Котельника «За заслуги» ІІІ ступеня, а Віктор Ющенко у 2008 році нагородив Котельника «За заслуги» ІІ ступеня.    

Під час урочистого відкриття чемпіонату України виступили чимало чиновників, які в один голос згадали славну історію львівського боксу та зазначили важливість для Львова турніру такого рівня. Зокрема, голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський зробив важливий акцент на тому, що цьогорічний чемпіонат України відбувається на призи саме титулованого спортсмена, який у свій час шлях до світової слави здобував також через чемпіонат України.

Особлива увага під час відкриття турніру також була прикута і до давнього товариша Андрія Котельника Сергія Дзинзирука. Шестиразовий чемпіон світу з боксу став почесним гостем чемпіонату України з боксу.

Кваліфікаційні бої відбудуться 14-16 листопада у виставковому центрі «Південний EXPO». Вирішальні поєдинки 18 та 19 листопада прийматиме Універсальна арена СКА (вул. Клепарівська, 39/а). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ