Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові оголосили «полювання» на людей з високим тиском

Сьогодні, 25 травня, у Львові вчетверте стартувала акція з профілактики та раннього і виявлення артеріальної гіпертензії. Усі охочі до 28 травня, матимуть змогу виміряти артеріальний тиск, та отримати усю необхідну інформацію. Про це повідомив під час прес-конференції начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

За його словами, головна мета акції – привернути увагу населення до проблем артеріальної гіпертензії (АГ) та її ускладнення. «Під час такої акції кожен бажаючий має змогу виміряти артеріальний тиск у чотирьох пунктах-наметах, які розташовані на площі Ринок, проспекті Шевченка, проспекті Свободи та біля Львівського національного університету імені Івана Франка, а також у львівських поліклініках та лікарнях», - зазначив Володимир Зуб.

Вимірювати артеріальний тиск у наметах будуть волонтеристуденти Львівського державного медичного коледжу ім. А. Крупницького.

Також Володимир Зуб закликав усіх львів’ян дбати про своє здоров’я та приєднатись до акц., адже підвищений артеріальний тиск не можна вилікувати, а можна лише підтримувати за допомогою препаратів на одному рівні. «Мешканцям міста потрібно закцентувати в голові необхідність вимірювати тиск. Хочу зазначити, що для більшої популяризації ми вперше цього року до акції розробили відеоролик, розмістили у місті плакати, стенди та білборди. А після обстеження люди з підвищеним артеріальним тиском отримають освітніматеріали по артеріальній гіпертонії: пам’ятки та щоденники контролю», - сказав Володимир Зуб.

Зазначимо, що упродовж трьох років, коли у Львові проводилась така акція, обстежили 425 389 осіб. Зокрема у 2008 році – 152 007, в 2009-му – 109 851. Тоді підвищений артеріальний тиск виявили у кожного третього із загальної кількості обстежених. Вперше виявили артеріальну гіпертензію у 2008 році в 5 614 осіб, торік – у 3 498 осіб. Основна характеристика цих людей – особи працездатного віку. Зокрема, у 2008 році серед осіб працездатного віку вперше АГ виявили у 73,1% обстежених, торік ця кількість с

становила 69,01%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ