Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові отримали дипломи перші військові поліцейські України

У Львівському навчальному центрі Військової служби правопорядку ЗСУ випустили перших 60 військових поліцейських. Угорщина хоче вишколювати для себе фахівців за кошти українських платників податків. До 2025 року ЄС ймовірно перейменують у СШЄ.

Путін загнав себе у глухий кут і панікує. Москва зробила Вашингтону пропозицію, якою  Білий Дім знехтував. Товариш Ин почав дрейф у бік примирення зі США і рештою цивілізованого світу. Ревізіоніст на кафедрі святого Петра вирішив виправити вчення Ісуса Христа.

Військових поліцейських навчали закордонні інструктори

У Львові 15 вересня 2017 року відкрили 25 навчальний центр Військової служби правопорядку – прототип навчального центру військової поліції, до створення якого долучились країни-партнери  – Канада, Литва, Данія, Великобританія, США і Навчальний центр військової поліції НАТО. Спільними зусиллями розробили програму трьохмісячного базового курсу підготовки військових поліцейських, за основу якого взято найкращі стандарти підготовки військової поліції НАТО.

До 2020 року заплановано здійснити перехід від проведення навчання із залученням інструкторів країн-партнерів Альянсу до проведення підготовки, яку будуть проводити виключно українські інструктори навчального центру. А поки що на постійній основі у навчальному центрі у статусі радників перебувають офіцери військової поліції Канади і представник військової поліції Національної гвардії штату Каліфорнія. У 2018 році фінансування військового закладу додатково збільшать на 10 мільйонів гривень.

У минулі вихідні 60 перших курсантів, які пройшли тримісячне навчання, поділене на 9 модулів, отримали відповідні дипломи військових поліцейських.

Підступний Будапешт ремствує на Київ

Павло Клімкін, міністр закордонних справ України, повідомив, що мав приємну розмову з угорським візаві Петером Сіярто. Міністр наголосив: «Міністерську зустріч ОБСЄ завершуємо на позитиві. Етнічних угорців на Закарпатті вже не 150 тисяч і навіть не 100 тисяч. Люди залишають регіон. Наше спільне з Угорщиною завдання – підтримати і допомогти громадам».

Нагадаємо, «приємнорозмовний» Петер Сіярто назвав «ганебним і безчесним» український закон  «Про освіту» через те, що Україна відмовилась за податки своїх громадян навчати угорців Закарпаття професіям угорською мовою.  Підступний Будапешт хотів, щоб українці своїм коштом готували фахівців із вищою освітою, які потім виїжджають на постійне проживання в Угорщину

Павло Клімкін мав би поставити вимогу перед Петером Сіярто про фінансову компенсацію за тих угорців, які здобули освіту й професію в Україні, але вирішили виїхати на свою історичну батьківщину.

Німеччина пропонує створити СШЄ – Сполучені Штати Європи

Мартін Шульц, керівник Соціал-демократичної партії Німеччини, закликав ЄС сформувати Сполучені Штати Європи до 2025 року. Як зазначив німецький політик, створення федеративної Європи буде ґрунтуватись на конституційній домовленості, яку підпишуть країни-учасниці ЄС. У разі, якщо котрась із країн ЄС відмовиться підписувати документ, то це означатиме її автоматичний вихід із СШЄ.

Кремлівський диктатор у паніці одягнув маску миротворця

Путін нарешті заявив про готовність призначити себе на четвертий президентський термін. Свою заяву він навмисно зробив на цивільному підприємстві – Горьківському автомобільному заводі. Той факт, що свою заяву Путін оголосив на цивільному підприємстві більшість недалекоглядних західних аналітиків потрактували як символ зміни зовнішньої політики Кремля із агресивної на миротворчу.

Натомість фахові експерти переконані, що добровільно Путін ніколи не піде ні з Донбасу, ні з Криму, тому що на окупованих територіях будуть виявлені масові поховання, тимчасові тюрми і камери для катувань, розграбовані заводи і знищені соціальні інфраструктури. Втручання Кремля у конфлікт на Донбасі завжди було очевидним для міжнародної спільноти, однак «воно було затуманене кремлівськими інсинуаціями чутками і агресивними запереченнями», – пише «The Guardian».

Навіть найдавніші поля бою містять безліч наслідків війни. Логічно припустити, що і міста Донбасу переповнені свідченнями про рускі військові злочини. Чимало журналістів і громадських активістів уже готові ретельно дослідити увесь регіон, як тільки вони отримають туди доступ. До них приєднаються постраждалі сім'ї з обох сторін конфлікту, і тоді увесь світ побачить справжнє звиродніле єство руских, яким його побачило цивільне населення Німеччини у 1944 – 1945 роках.

Путін поспішає вийти зі Сирії

Уже не приховуючись, Кремль  активізував пошуки політичних кроків врегулювання конфлікту в Сирії, щоби домогтись відносної стабільності й мати підставу вивести основну частину свого окупаційного контингенту до початку президентських виборів на РФ. Путін хоче домогтись максимальної підтримки з боку свого електорату і розвіяти його побоювання, що Сирія перетвориться «на новий Афганістан», а життя руских посполитих – на період розвалу СРСР.

Москва зробила Вашингтону пропозицію, від якої  у Білому Домі відмовились

Видання «BuzzFeed» дізналось, що Москва  зробила Вашингтонові  резонансну пропозицію. У липні поточного року Рябков провів зустріч у Вашингтоні із заступником держсекретаря США Томасом Шенноном, під час якої запропонував США укласти угоду про невтручання у внутрішню політику один одного. Кремль обіцяв, що не буде втручатись в американські проміжні вибори у 2018 році. Пропозицію Путін робив не від щирого серця, а через острах стосовно  незахищеності перед можливим американським впливом на хід президентських виборів на РФ у березні 2018 року.

У Вашингтоні відмовились прийняти пропозицію Кремля з причини недовіри до політичного істеблішменту Москви. Рябкову сказали: «Велике спасибі за пропозицію, проте для неї тепер не відповідний час. Ваша пропозиція передбачає нашу відмову від демократизації РФ, а ми цього не бажаємо».

Нагадаємо, нинішня пропозиція Кремля є дежавю 1933 року, коли Москва влаштувала в Україні вбивство мільйонів українців – Голодомор. Тоді нарком СРСР Литвинов і президент США Франклін Рузвельт підписали аналогічний договір, який діяв упродовж 16 років.

США і НАТО покарають Москву

Тепер стало відомо, що на початку листопада, під час закритого засідання Групи ядерного планування НАТО, глава Пентагону Джеймс Меттіс представив докази порушення з боку РФ договору РСМД. Міністр оборони США також закликав союзників по Північноатлантичному альянсу ввести санкції проти Москви, щоби змусити РФ виконувати умови угоди.

Адміністрація Дональда Трампа підтвердила, що має намір запровадити проти Москви нові санкції за порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. США, зокрема, мають намір покарати ті рускі компанії, які надають військовому сектору РФ технології для розробки зброї, яка перебуває під умовами угоди.

В усьому винен Путін

Майкл Макфол, колишній посол США на РФ, у своїй статті для видання «The Washington Post» висловив переконання, що на Москві нема незалежних чиновників. Отож  шахрайська схема із допінгом Під час проведення Олімпіад не могла бути здійснена без відома руского диктатора. А тому вся відповідальність за те, що МОК відсторонив руску збірну від участі в Олімпійських іграх 2018 року, лежить особисто на Путіні.

Товариш Ин здрейфив

У Відні путінський посіпака Лавров  повідомив світовій громадськості про готовність Північної Кореї до прямих переговорів зі США. Водночас Лавров нав’язує думку, що Кремль готовий сприяти проведенню зазначених перемовин. Проте видання «The Guardian» наголосило, що в поточному політичному кліматі конструктивний діалог між двома сторонами конфлікту навряд чи можливий.

На пропозицію Лаврова з боку Вашингтона жодної реакції поки що не було. Офіційна позиція Білого дому полягає у тому, що Північна Корея повинна спочатку продемонструвати свою готовність відмовитись від ядерного арсеналу. Водночас є припущення, що Дональд Трам увійшов у конфліктний раж і захопився ідеєю публічно покарати «хлопчика-ракету» за зухвальство.

Ревізіоніст на кафедрі святого Петра

Невгамовний єзуїт Хорхе Берґольйо, теперішній папа Франциск, взявся за ревізію безпосереднього вчення Ісуса Христа – Господньої молитви «Отче наш». Аргентинський фільозоф вирішив, що Третя Божа Особа – Святий Дух, під натхненням Якого відбулось написання чотирьох Євангелій – не компетентний.  Хорхе Берґольйо пише: «Бог, який вводить нас у спокусу, – це поганий переклад. Французи вже поміняли текст молитви на переклад, в якому написано: «Не дозволь мені впасти у спокусу». Це я впадаю в спокусу, а не Він мене кидає у спокусу, щоби потім подивитись, як я впав. Отець цього не робить. Отець Небесний допомагає відразу ж підвестись».

Диво дивне, що на кафедрі святого Петра опинилась особа, яка не усвідомлює суті християнської доктрини: навіщо людська душа заходить на планету Земля, проживає відведений час і відходить у Вирій або Ирій, він же – Рай.

Невже Хорхе Бергольо насправді припускає, що ні 12 апостолів Христових, ні 70 учнів, ні перші 500 послідовників не розуміли арамейський вислів  «Wela tachlân l’nesjuna»? А якщо й не зрозуміли, то чи не звернулись до Месії за відповідним роз’ясненням, яке Церква зберегла у своїй Традиції? Хіба в Оливному саду Господь Ісус не благав Отця Небесного пронести мимо чашу страждань, не вводити у спокусу відступитись від волі Отця зі страху перед тортурами?

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ