Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пам'ять Героїв Небесної Сотні вшанували на громадському віче

У понеділок, 20 лютого, з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні, на проспекті Свободи у Львові відбулось громадське віче. Захід присвятили подвигу учасників Революції Гідності й увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Участь у громадському віче взяв перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, учасники Революції Гідності, сім’ї Героїв Небесної Сотні, представники громадськості.

"Сьогодні ми згадуємо світлу пам'ять Небесної Сотні. Героїв, які творять новітню історію України, яка утверджується, яка виборює свою соборність і боронить свої кордони на сході. Ці Герої стали прикладом відданості, бо віддали найдорожче – власне життя за Україну. Зараз вони споглядають на нас з небес і є прикладом для єднання в нашому спільному  прагненні будувати вільну незалежну державу", - зазначив Ростислав Замлинський.

Опісля відбулась мистецька частина віче. Зокрема ветеран Афганістану, воїн АТО та учасник соціально-мистецького проекту "Пісні війни" Олександр Рожко виконав пісню "Майданівцям". Для цього твору художниця Світлана Власова презентувала спеціально створену піщану анімацію "Серце Майдану". У межах заходу також виступала співачка та активна громадська діячка Софія Федина та хор "Гомін" із піснею "Заспіваймо пісню про Україну".

Зазначимо також, що у пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям заради України, у навчальних закладах Львівщини провели низку виховних і тематичних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ