Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові під час епідемії грипу померло 94 особи: влада каже, що це «задовільна» робота

Львівська обласна рада вчора, 24 жовтня, під час сесії не змогла дати оцінку роботі Львівської ОДА із запобігання та ліквідації інфекційних хворобу 2009 році. Інформація заступника голови Львівської ОДА Ярослава Кашуби було взято до уваги. Водночас роботу головного управління охорони здоров’я було визнано задовільною. Про це повідомив кореспондент «Гал-інфо».

 

У своїй інформації заступник голови Львівської ОДА Ярослав Кашуба повідомив, що Львівщина відповідно до постанови Кабміну від 28 квітня 2009 року готувалася до епідемії грипу. Було відкрито мобілізаційний резерв області для передачі групам ризику масок та ліків, також на початок епідемії область мала резерв з понад 2 тис. упаковок «Таміфлю». За відсутність масок і ліків в аптеках Львівська ОДА відповідальності не несе, оскільки вони є приватними структурами.

 

Також Ярослав Кашуба зазначив, що штаб із боротьби епідемією грипу продовжує працювати навіть, незважаючи на закінчення карантину.

 

У свою чергу начальник головного управління охорони здоров’я Львівської області Віктор Кімакович повідомив, що смертність від грипу і його ускладнень на Львівщині у співвідношенні до всіх хворих була приблизно такою ж, як і у сусідніх областях. Також Віктор Кімакович зазначив, що препарат «Таміфлю» не є панацеєю від каліфорнійського грипу, оскільки 95% померлих лікувалися ним. Крім того, «Таміфлю» дає багато побічних ефектів.

 

Також Віктор Кімакович повідомив, що вже розподіляються 3,9 млн грн за понаднормову працю лікарям, що надійшли від Кабміну.

 

Голова фракції «Наша Україна» Тарас Батенко після звіту Віктора Кімаковича назвав його діяльність прикладом антиуправлінського менеджменту, а самого Кімаковича закликав попросити вибачення за те, що під час епідемії був у відпустці закордоном. Водночас депутат від БЮТ Ярослав Дубневич вніс пропозицію записати у проект рішення щодо звіту Віктора Кімаковича запропонувати голові Львівської ОДА Миколі Кмітю дати оцінку роботі головного лікаря Львівщини, однак пропозиція Дубневича не була підтримана.          

 

  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ