Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові підготували насичену програму з вшанування пам'яті жертв Голодоморів

У Львові вшановуватимуть пам'ять жертв Голодоморів. Так, у школах міста протягом двох днів, 25-26 листопада, проходитимуть уроки пам'яті, театралізовані інсценізації, читацькі конференції та зустрічі учнів з очевидцями подій голодомору 1932-1933 років. Також до кінця листопада в усіх дитячих міських бібліотеках відбудуться літературні години пам'яті та історичні екскурси. Про це поідомила прес-служба ЛМР.

У суботу, 27 листопада, в День пам'яті жертв Голодоморів, об 11.00 на Личаківському кладовищі буде проходити екуменічна панахида біля крипт, де поховані жертви Голодомору.

27 листопада о 16.00 на проспекті Свободи біля пам'ятника Т.Шевченка розпочнеться «Хвилина мовчання» та щорічна акція «Засвіти свічку!». Після завершення акції розпочнеться програма хору «Дударик». Також у суботу у Будинку органної і камерної музики о 17.00 відбудеться концерт-реквієм «Аве Марія». Вхід на концерт вільний.

Відтак, о 19.00 розпочнеться вечір, присвячений Дню пам'яті жертв Голодомору. У Національному музеї-меморіалі пам'яті жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» буде театралізоване дійство Студентського братства ЛНУ ім. І Франка.

Також в усіх школах міста протягом листопада запланована акція «Незабудки пам'яті». Кожен учень у межах цієї акції прикріпить незабудку на чорне панно у формі карти України. Така акція у школах міста проходить вже протягом п'яти років.

У неділю, 28 листопада, о 17.30 біля пам'ятника Жертвам політичних репресій відбудеться запалення свічок та хода до пам'ятника Т.Шевченка. На проспекті Свободи о 18.00 буде молебень та театралізоване дійство. Організатором заходу є ГО «Спілка української молоді».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ