Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові підсвітять каплицю Боїмів

30 листопада - день боротьби проти смертної кари. Тож вже традиційно відбудеться акція «Міста за життя – міста проти смертної кари», під девізом «Нема правосуддя без життя». Організатори акції запрошують всіх прийти 30 листопада о 17.00 до каплиці Боїмів, щоб засвідчити своє ставлення до смертної кари, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Пам’ятаючи вічну біблейську заповідь «Не вбий!», пам’ятаючи мільйони жертв, що загинули в Україні від нелюдських ідеологій, розділяючи спільні цінності гуманізму і захисту життя, кожної окремої людини, викладених в Загальній декларації прав людини та Європейській декларації прав людини, розділяючи спільну боротьбу Ради Європи і Європейської Союзу, направлену на відміну смертної кари у будь-якій країні світу, громада міста Львова приєднується до всесвітнього дня «Міста за життя – міста проти смертної кари», щоб сказати своє ТАК життю, Ні - смертній карі у світі», - кажуть організатори.

Довідка

Міжнародний день «Міста за життя» відзначається з 30 листопада 2002 р., на честь першого скасування смертної кари у європейській державі. 30 листопада 1786 року указом Петра Леопольда Йосипа Габсбурга смертну кару було скасовано у Великому герцоґстві Тосканському. У цей день міста-учасники акції підсвітлюють визначний пам'ятник чи відому будівлю. Завдяки різнобарвному освітленню пам'ятки символічно «оживають». У такий спосіб міста-учасники акції закликають до скасування смертної кари в усьому світі та демонструють свою любов до життя. Цього року до акції приєдналися 1660 міст по всьому світі. Львів став першим містом в Україні, що приєдналося до щорічної акції у 2010 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ