Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові 94 сім'ї живуть у квартирах, що загрожують обвалитись

Станом на 1 лютого 2017 року у Львові необхідно відселити мешканців зі 94 аварійних квартир, які загрожують обвалом. Про це повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак сьогодні, 22 лютого, під час річного звіту.

Також Сергій Бабак повідомив, що станом на 1 лютого 2017 року на квартирному обліку у Львівській міській раді перебуває 27 078 сімей: першочерговики – 6 692 сімей; позачерговики – 2 059.

На обліку для отримання квартир в житлово-будівельних кооперативах знаходиться 16 839 сімей, в тому числі першочергових сімей – 4 811, позачергових 574.

У 2016 році на квартирний облік зарахували 837 сімей, з них 580 сімей учасників АТО та 19 сімей загиблих учасників АТО. На кооперативний облік стали 23 сім`ї.

Впродовж року черговикам надали 26 квартир (19 повноцінних квартир сім’ям загиблих учасників АТО, інвалідам війни 2 групи внаслідок АТО та  військовослужбовцям, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок; 7 квартир надані з метою тимчасового поліпшення житлових умов до підходу основної черги).

Позачерговикам Львівської міської ради (сім’ям, що виховують 5 та більше неповнолітніх дітей)  придбали 3 квартири. Таку ж кількість квартир передали у безоплатну  спільну сумісну власність сім’ям загиблих рятувальників на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Для військовослужбовців – учасників АТО, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок та потребують поліпшення житлових умов, придбали 9 квартир.  Стільки ж квартир придбали для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку у ЛМР.

Також Сергій Бабак нагадав, що ЛКП «Рембуд» завершує будівництво 53-квартирного житлового будинку для учасників та сімей учасників Антитерористичній операції. Для введення в експлуатації даного житлового будинку з проведенням усіх інженерних мереж  у 2017 році необхідно освоїти 12,157 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ