Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові покажуть стрічку про татарку, що рятувала єврейських дітей

У середу, 10 травня, у Львові відбудеться презентація історико-драматичного фільму «Чужа молитва», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Стрічка знята режисером Ахтемом Сеїтаблаєвим на основі реальних подій. В центрі сюжету – доля молодої кримсько-татарської дівчини Саіде Аріфової, яка в роки Другої світової війни врятувала життя 88 єврейських дітей-сиріт. Не дивлячись на смертельну загрозу, дівчина бере під свій захист небезпечних вихованців та перетворює маленьких євреїв на татар - дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв і молитов. Але чи вдасться їм обманути карателів та врятуватись від смерті?

Фільм виходить у прокат на українські екрани 18 травня. Однак львів’яни першими в Україні зможуть побачити стрічку на великому екрані вже 10 травня, за тиждень до прем’єри.

Перед початком презентації творці фільму відвідають Меморіальний музейний комплекс тоталітарних режимів «Територія Терору», який створений на місці колишнього львівського гетто.

Презентація відбудеться у кінотеатрі Планета Кіно (ForumLviv, вул. Під Дубом, 7А), початок о 18.30. В ході заходу пройдуть допрем’єрний показ фільму та його обговорення з авторами – режисером фільму Ахтемом Сеїтаблаєвим, продюсером Іванною Дядюрою та виконавицею головної ролі Лілією Яценко.

Фільм знятий за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Дистриб’ютор: компанія «Вольга Україна».

Інформаційний партнер проведення презентації у Львові – Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ