Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​У Львові понад 150 тисяч транспортних засобів

​У Львові понад 150 тисяч транспортних засобів, з них 11 тисяч вантажних і понад 600 автобусів.
фото promin.cv.ua

Щорічно вони споживають понад 250 тис. тон пального. Тому енергетична незалежність країни залишається важливим пріоритетом, як для держави загалом, так і для місцевих адміністрацій.

Згідно з моніторингом стану атмосферного повітря, який проводить Львівський регіональний центр з гідрометеорології, КП “Адміністративно-технічне управління“ та Головне управлінням Держпродспоживслужби у Львівській області, основним забруднювачем атмосферного повітря у м. Львові є автомобільний транспорт. Окрім цього, він є також основним фактором підвищеного шумового.

На думку працівників управління інформаційних технологій Львівської міської ради, ріст кількості електромобілів дозволить зменшити залежність економіки міста від імпортних енергоносіїв. На фоні стрімкого розвитку альтернативних джерел виробництва електроенергії (сонячні, вітрові та гідроелектростанції) роль електромобілів у зменшенні енергетичної незалежності тільки зростатиме.

У Львові зробили ставку на громадський електротранспорт 

Як повідомляло Гал-інфо, сьогодні, 5 січня, виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про затвердження Концепції розвитку електромобільності м. Львова. Головна мета - покращення ситуації із забрудненням повітря м. Львова, зменшення шумового навантаження, залучення інвестицій на проекти з електромобільності та зниження використання транспортних засобів на двигунах внутрішнього згорання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ