Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові працедавці і центр зайнятості зустрілися за круглим столом

Сьогодні, 04 листопада, у Львівському міському центрі саме на таку тему відбувся круглий стіл з підприємствами та організаціями м. Львова. Серед присутніх були представники підприємств ПАТ «Львівобленерго», ТзОВ «Українська панчішна компанія», ТзОВ «Кабельверк-Львів», ТзОВ «Галицька здоба» та інші. Метою круглого столу було обговорення нових форм і методів роботи з працедавцями щодо налагодження тісної та взаємовигідної співпраці, повідомили у львівському міському центрі зайнятості.

Заступник директора Львівського міського центру зайнятості О.Дрівко ознайомив присутніх з станом ринку праці міста упродовж 10 місяців 2011 року, розповів про форми та методи роботи центру зайнятості щодо пошуку і добору претендентів на заміщення поданих вакансій, акцентував увагу на сприяння укомплектування кадрами підприємств, установ, організацій шляхом надання дотацій працедавцям при прийомі на роботу соціально-незахищених категорій безробітних, проведенні професійного навчання безробітних на замовлення працедавців, в тому числі за індивідуальною формою навчання та стажування безпосередньо на робочому місці. Запропонував скористатись такою формою співпраці, як оплачувані громадські роботи, що є одним із методів у вирішенні питань тимчасової зайнятості безробітних та виконання тимчасових робіт для підприємств та організацій. Зазначив, що у 2011 році збільшились види цих робіт, на які залучаються безробітні з вищою освітою. Висвітлив актуальні проблеми сьогодення, а це- офіційне оформлення трудових відносин, підвищення рівня заробітної плати та покращення умов праці.

Спеціалісти відділу інформаційної роботи з працедавцями інформували учасників круглого столу про послуги державної служби зайнятості для працедавців, детально розповіли про можливість проведення постійнодіючих міні-ярмарок вакансій як у центрі зайнятості так і безпосередньо на підприємствах, сприяння у проведенні співбесід працедавців з претендентами на роботу, про нові форми роботи з інтернет-технологіями, співпраці з засобами масової інформації, запросили учасників відвідати семінари, які проводяться щоденно у Львівському міському центрі зайнятості як працівниками центру так і за участю соціальних партнерів, що активно співпрацюють з центром зайнятості упродовж багатьох років щодо проведення різноманітних семінарів, тренінгів та інших заходів.

У своїх виступах працедавці відзначили важливу роль служби зайнятості у збалансуванні попиту і пропозиції на ринку праці м.Львова, обмінялися практичним досвідом у співпраці з Львівським міським центром зайнятості. А це - укомплектування існуючих робочих місць, створення нових із наданням дотацій працедавцям за рахунок Фонду загальнообов»язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, стажування та індивідуальне навчання безробітних на замовлення працедавців, організація оплачуваних громадських робіт, участь у різноманітних масових заходах.

Учасники круглого столу зазначили результативність проведення виїзного масового заходу «Тебе шукає робота», який відбувся у травні цього року. Завдяки вдало обраному місцю проведення в центрі міста (пр.Свободи) працедавці мали змогу поспілкуватись з різними категоріями громадян та оперативно підібрати потрібний персонал. Схвальні відгуки працедавців отримав і Ярмарок кар»єри «День професійного самовизначення», що відбувся нещодавно (2 листопада) і був зорієнтований на учнівську та студентську молодь.

Наприкінці роботи круглого столу працівники центру зайнятості провели опитування працедавців з метою якісного задоволення потреб у кваліфікованих кадрах, у тому числі на поточну та перспективну потребу.

Чимало слушних пропозицій було запропоновано під час обговорення, які знадобляться в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ