Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові працюватиме національне представництво Міжрегіональної Асоціації "Карпатський Єврорегіон"

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник та заступник голови Львівської обласної ради Лев Захарчишин взяли участь у засіданні Ради Міжрегіональної Асоціації "Карпатський Єврорегіон", яке відбулося учора на території Закарпатської області – повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

До цієї організації входять представники Угорщини, Словаччини, Польщі, Румунії та України. Згідно з принципами "Карпатського Єврорегіону", його керівництво здійснюється шляхом ротації від країни до країни. Міжнародну Раду "Карпатського Єврорегіону" очолив голова Закарпатської обласної ради Михайло Кічковський. Завдяки його ініціативі, а також Львівської та Івано-Франківської обласних рад вдалося зібрати досить поважне представництво Ради і розглянути низку важливих питань.

На засіданні прийнято ряд документів, зокрема Резолюцію Ради МА "Карпатський Єврорегіон" "Про екологічну ситуацію у Карпатському регіоні, її соціальні наслідки та шляхи поліпшення". На цій темі акцентувалася особлива увага в зв’язку з тим, що навесні наступного року планується виступ голови Ради Михайла Кічковського на засіданні Європарламенту з цим питанням. У цьому документі висловлена позиція членів Єврорегіону та їхня стурбованість екологічним станом Карпат.

Друге рішення стосувалося ініціативи Львівської обласної ради щодо проголошення 2009 року Роком Карпат. Ця ініціатива має на меті привернути увагу до проблематики цієї території і попробувати розвивати господарську, природоохоронну діяльність на екосистемних засадах, а не на міждержавному поділі. За приклад було взято проект «Альпійська програма», який зараз реалізовується в Європі,. Учасники засідання поставили перед собою завдання переконати європейські структури в необхідності звернути увагу на Карпатський регіон, яка повинна бути підкріплена реальними ресурсами і втілюватися системно і комплексно.
Також погоджено міжнародний туристичний маршрут "Карпатський Єврорегіон, який охоплюватиме усі карпатські країни. Було схвалено і ідею проведення міжнародного фестивалю народної творчості представників національностей, що проживають на території "Карпатського Єврорегіону".




Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ