Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові представили кандидатів у нардепи по мажоритарці від «Народного фронту». Фото

Сьогодні, 1 жовтня, у Львові відбулося офіційне представлення кандидатів у народні депутати по мажоритарних округах Львівщини від "Народного фронту". Представити кандидатів приїхали лідери партії «Народний фронт» Андрій Парубій, Тетяна Чорновол та Лілія Гриневич.

Тетяна Чорновол наголосила, що вибори під час війни – це як банкет під час чуми, однак, за її словами, саме ці вибори є дуже важливими для майбутнього нашої країни.

Лілія Гриневич сказала, що партія «Народний фронт» готова і здатна принести суспільству довгоочікувані реформи та наголосила на професійності уряду, який вже багато місяців працює над тим, щоб втримати країну від економічного падіння.

«Нині перед нами відкрилося вікно, і ми не можемо не скористатися цим вікном можливостей. У нас є кандидати, які воюють в зоні АТО і вони не дадуть нам брехати чи лукавити. У нас є молоді люди, ровесники незалежності, які позбавлені радянських міфів. Ми йдемо командою, щоб запропонувати реформи у кожній сфері. У нашій країні відбулася духовна реформа, і ми обрали європейський шлях. Не може бути іменних партій, які орієнтуються на одну людину. Партії мають орієнтуватися на команду», - сказала Лілія Гриневич.

Як зазначив Андрій Парубій, зусилля «Народного фронту» орієнтуватимуться не на перемогу на виборах, а на перемогу у війні.

«Ми постійно спілкуємось з людьми, зараз менше буваємо в зоні АТО. Вибори – це велика відповідальність, адже від цього залежить, які люди будуть у ВРУ. Ми всі бачили, як депутатів залякували через бізнес, як їх скуповували і тому такого більше допустити не можна. Наша команда справжня – це ті, що не зламались і у найважчий час були на передовій», - сказав Парубій.

Він також додав, що часто питають чому комбати та сотники Майдану йдуть у ВРУ. За словами Парубія, це краще, чим підприємці чи бізнесмени.


«Людей, які пройшли Майдан і АТО, неможливо залякати. В парламент повинні прийти люди, які своїм життям ризикували, захищаючи свою країну», - сказав Парубій.

Парубій представив двох кандидатів, які були в зоні АТО та на Майдані – Михайла Бондара (ВО №119), який є командиром відділення першого Батальйону Оперативного Призначення Нацгвардії ім. Кульчицького та Олександра Ярощука (ВО № 126), Сотника 3-ї Сотні Самооборони Майдану.

Михайло Бондар, командир відділення першого Батальйону Оперативного Призначення Нацгвардії ім. Кульчицького, 119-округ, м. Броди. 

«Бажання творити та захищати державу призвело до рішення йти у депутати. Я не паркетний командир. Ми з бійцями дивилися в очі смерті і хочу сказати, що ми мали що їсти та пити лише завдяки волонтерам. Ми повинні реформувати армію. Я даю слово українського солдата служити Народу України», - сказав Михайло Бондар.

Олександр Ярощук, громадський активіст «Самооборони Майдану», сотник 3-ї сотні Самоборони Майдану, 126-й округ, м. Стрий.

Олександр Ярощук зазначив, що він хоче захистити ідеї, які вивели його на Майдан.

«Я пішов туди, щоб захистити дітей, яких побили шакали з «Беркуту». Я вимагатиму повної люстрації», - сказав він.

Також лідери офіційно представили Ольгу Швець (ВО № 118), яка зазначила, що робитиме все, аби молоді спеціалісти залишалися в Україні.

Ольга Швець, молода активістка, економіст, 118-й округ, Личаківський район Львова.

Як зазначив Іван Васюник, зараз головне завдання політиків – зупинити війну та відновити територіальну цілісність країни.

Іван Васюник, колишній віце-прем’єр-міністр, досвідчений політик та громадський діяч, 115-й округ, Сихівський район Львова.

На заході представили і інших кандидатів: Івана Матковського (ВО № 121), Романа Брезіцького (ВО № 117), Ярослава Гарасима (ВО № 120), Лідію Котеляк (ВО № 123), Василя Пазиняка (ВО № 122), Тараса Зембіцького (ВО № 125), Ганну Костюк (ВО №124).

Іван Матковський, науковець, заступник голови товариства «Бойківщина» , депутат Дрогобицької районної ради (121-округ, м. Дрогобич): «Ідеї економічного патріотизму здатні врятувати державу».

Роман Брезіцький, координатор Львівського Майдану, голова ГО «Молодь за зміни» (117-й округ, Франківський район Львова): «Я відчуваю, що ровесник незалежності – це відповідально».

 

Ганна Костюк, депутат Львівської обласної ради (124 округ, м. Сокаль): «Люди стали вимогливішими, обережнішими. Не можна брехати, кидати порожні фрази, людей треба розуміти».

 

Ярослав Гарасим, проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУ ім. І.Франка, активний учасник студентського протесту (120-й округ, м. Городок): «Моя мета - побудова суспільства гарантованих можливостей. Суспільства, у якому на першому місці є повага до людини та її гідності, повага до влади й до всіх соціальних інститутів».

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ