Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували амбітний освітній проект для учасників АТО

Сьогодні, 6 жовтня, в 58 будинку офіцерів відбулася презентація курсів “Основи підприємницької діяльності” для учасників антитерористичної операції. Пілотний проект започатковано міжнародною консалтинговою компанією “Novar”, за підтримки Благодійного товариства “Мій тато захищає Україну”, Асоціації сприяння Євроатлантичній інтеграції України “Наш вибір”, Львівської академії Start_IT та компанії IT-Kitchen.

Як розповів співорганізатор пілотного проекту для захисників України і членів їхніх сімей та представник міжнародного благодійного фонду «Жертвам війни в Україні» Олександр Гавріш ідея визріла у бесідах із військовими.

Неодноразово спілкувався з діючими військовими та демобілізованими хлопцями, які поверталися до мирного життя після повернення з району проведення антитерористичної операції. Чув багато різних думок щодо того, як важко інтегруватися у мирне життя після фронту в сучасних економічних умовах. Хотілося якось допомогти. З часом моє бажання трансформувалося в ідею, а за нею і у форму – курси підприємницької діяльності. З однодумцями розробили відповідне документальне обґрунтування, запросили спеціалістів зі сфери бізнес-консалтингу: є викладачі з Львова, Києва та Варшави, потім написали програму навчання.

Заняття триватимуть місяць і відбуватимуться вечорами, два-три рази на тиждень. Сподіваємося, що набуті знання дозволять нашим випускникам в подальшому створити свої підприємства, компанії. Окрім того вважаю, що спілкування в новому для себе середовищі стане ще однією позитивною ланкою у їхній суспільній інтеграції в контексті, психологічної реабілітації.

У свою чергу його колега, тренер Олег Шаргородский зазначив, що освічені громадяни – це безцінний скарб держави.

Наші заняття збільшуватимуть, власне, підприємницьку активність учасників наших курсів. Військові, на мій погляд, мають суттєві перспективи у бізнесі. Адже за роки служби вони набувають дуже хороших і цінних якостей, які «на вагу золота» у підприємницькій діяльності – це цілеспрямованість, організованість, добрі управлінські навички, робоча дисципліна тощо. Вважаю, що армія – це одна з найкращих шкіл управління. Переконаний в тому, що в наших слухачів усе вийде, адже для цього мають все – бажання до опанування нових знань, професійних тренерів, добру матеріальну базу.

Варто зазначити, що до першої групи, яка вже з 9 жовтня розпочне навчання, було відібрано 15 слухачів з числа учасників антитерористичної операції та дружин бійців АТО. По завершенню навчання усі вони отримають відповідні сертифікати та зможуть на практиці реалізувати набуті знання.

Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ