Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові презентували перший в Україні українсько-хорватський тематичний словник

Сьогодні, 6 травня, у Львові відбулась презентація першого в Україні унікального українсько-хорватського тематичного словника. Подія відбулась в рамках Днів хорватської культури у Львові, інформує кореспондент Гал-інфо.

Укладачами словника є Людмила Васильєва, професор кафедри слов’янської філології, доктор філологічних наук ЛНУ ім. Івана Франка, Богдан Сокіл, кандидат філологічних наук, доцент  кафедри прикладного українського мовознавства ЛНУ ім. Івана Франка та Ольга Ткачук, кандидат філологічних наук, завідувач відділу рукописів і стародруків Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького.

Тираж цього словника становить 300 примірників, однак у продажу його не буде. Ци видання передбачене для тих, хто вивчає хорватську мову та цікавиться хорватською культурою.

У Львові презентували унікальний українсько-словенський тематичний словник

За словами Богдана Сокола, задум до створення таких словників виник уже давно, близько трьох років тому.

"Працюючи із іноземними студентами, ми відчували брак такої  продукції. Відтак, разом із Людмилою Васильєвою ми вирішили створити такий словник.  Тут є багато тем, які допоможуть студентам краще вивчити мову, як українську так і хорватську", - зазначив Богдан Сокіл.

Своєю чергою Людмила Васильєва, привітала гостей із Хорватії та  висловила велику подяку усім, хто долучився до створення цього словника. 

"В Україні досі немає жодного словника українсько-хорватського, який би був друкований впродовж останніх 30 років,  а ми знаємо, що мова розвивається та збагачується. Отож, це була гостра необхідність його створити. Цей словник - є важливою та унікальною річчю", - розповіла професор.

 "Цей словник розрахований на широке коло читачів, а особливо він буде корисним для студентів хорватської філології", - резюмувала Ольга Ткачук.

6-8 травня Дні Хорватської культури у Львові: Свято моря, сиру і вина

Нагадаємо, у Львові 6-8 травня відбуваються Дні Хорватської культури. На свято запрошують усіх охочих, хто хоче відчути частинку Хорватії у Львові. На заході виступатимуть гурти із Хорватії та України. Окрім того, на святі кожен поціновувач традиційної хорватської кухні зможе скуштувати унікальні хорватські страви. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ