Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентували видання «Діти емігрантів про себе»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки Фонду «Open Ukraine» підготували видання «Діти емігрантів про себе». Його представлення відбудеться 27 листопада у рамках Круглого столу «Новітня еміграція: проблеми соціального і національного сирітства». Мета акції – привернути увагу суспільства і держави до соціально-економічних і морально-етичних проблем, породжених «четвертою хвилею» української еміграції - розповіла науковий працівник міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Наталія Гумницька.

Виданню книжки передував Міжнародний конкурс української творчої молоді з однойменною назвою «Діти емігрантів про себе», організований Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» у рамках проекту «Назустріч новій хвилі», який тривав з грудня 2007 по травень 2008 року. В його рамках діти емігрантів отримали можливість розповісти про те, як відбилося на їхньому житті заробітчанство батьків. У конкурсі взяли участь 156 дітей, які мешкають як в Україні, так і за кордоном – в Італії, Іспанії, Португалії, Болгарії, Російській Федерації. Підсумки Конкурсу були оголошені на Міжнародному конгресі «Діаспора як чинник утвердження держави Україна у світовій спільноті» у Львові 18-20 червня та здобули широкий резонанс серед його учасників і спонсорів.

Художнім доповненням цього літературного доробку стали твори студентської молоді, що брала участь у конкурсі мистецького плаката з міграційної тематики «Щедре українське серце – Україні і Світу!».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ