Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові презентували збірку про історію українського війська "Словозброя"

У середу, 1 липня, відбулася презентація альтернативної збірки «Словозброя», створеної в межах інтелектуально-просвітницького проекту «Відкрий українське».

Як розповіли журналістам автори міні-посібника для військових, ідея такого проекту народилася за часів Майдану, а подальша ескалація ситуації на східному кордоні держави лише утвердила їх у правильності обраного напрямку. Компактне видання містить на своїх двадцяти сторінках стислу історію українського війська, що почалась ще з княжих часів.

Під час заходу громадський діяч, координатор проекту «Відкрий українське» Роман Брезіцький наголосив на тому, що метою проекту є формування ідеологічного щита, протидія російській пропаганді. «Це наша спроба компенсувати та виправити нестачу історичних знань у лавах української армії, навчальних закладах Сходу тощо. Сподіваюсь, що в її розповсюджені допоможуть волонтерські організації та небайдужі громадяни».

Натомість представник Регіонального медіа-центру, підполковник Володимир Скоростецький наголосив на тому, що таких спільних культурно-просвітницьких проектів має бути більше. «Зараз ми творимо новітню історію нашого народу і, зокрема, військову історію Збройних Сил України. Приємно, що до реалізації цього проекту дотичні саме молоді фахівці-історики. Кожна така збірка буде додатковим матеріалом для наших військовослужбовців в зоні АТО. Адже, лише в наших силах повернути українські землі до складу Держави, ефективно протидіяти та витіснити з нашого простору ворожу ідеологію,» – наголосив офіцер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ