Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові презентують дослідження про якість життя у місті

Інститут міста презентуватиме «Соціальний моніторинг якості життя у Львові» – комплексне аналітичне дослідження, проведене в рамках проекту «Громади в дії» за підтримки програми Європейського Союзу. Презентація відбудеться у четвер 18 серпня о 18.30 год. в конференц-залі Центру міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6), повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Соціальний моніторинг охоплює оцінку таких сфер:

Оцінка комфорту міського середовища – стан інфраструктури та якість надання послуг в таких сферах як благоустрій, транспорт, охорона здоров’я, освіта, дозвілля, безпека, умови для життя в місті загалом.
Оцінка особистісного комфорту – рівень задоволеності мешканців власним матеріальним та соціальним благополуччям.
Практики покращення якості життя – ставлення мешканців до власної участі у творенні якісного міського простору; наскільки і що саме мешканці готові робити, задля покращення якості життя у Львові.

«Попередній моніторинг було проведено у 2013 році. Таким чином, цього року ми маємо унікальну можливість прослідкувати зміну оцінок якості життя у місті впродовж останніх трьох років. Ще одна унікальність цьогорічного дослідження полягає в тому, що в основу вибіркової сукупності був поділ міста на 39 мікрорайонів, визначених минулого року за результатами дослідження «Соціальний простір міста:потенціал до громадотворення» в рамках проекту «Громади в дії». Таким чином, ми можемо побачити оцінки якості життя не лише в місті загалом, але й злокалізувати їх на рівень кожного із мікрорайонів, виділити їхні проблеми», - зазначає Олена Гунько, керівник проекту «Соціальний моніторинг якості життя», аналітик Інституту міста, соціолог проекту «Громади в дії».

Переглянути результати дослідження за 2013 рік можна за посиланням.

Дослідження «Соціальний моніторинг якості життя у Львові» було проведене у березні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1200 мешканців міста, старших 18 років. Похибка репрезентативності вибірки (для даних по місту загалом) з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 2,8%.

Довідка

Проект «Громади в дії» здійснюється Інститутом міста за фінансування Програми ЄС «Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actors and Local Authorities in Development (NSA&LA) 2012 and 2013». Проект спрямований на активізацію локальних громад міста, співпрацю з громадськими активістами, а також налагодження ефективного діалогу мешканців з місцевою владою через залучення у процес планування та прийняття рішень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ