Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентують антологію українських письменників Донбасу

У Львові в рамках 24-го Форуму видавців видавництво "Легенда" презентує унікальну антологію прози, поезії та драми «Порода». У антології зібрано роботи понад 60 авторів із Луганської та Донецької областей. Про це сьогодні на прес-конференції розповів Станіслав Федорчук, керівник проекту видання Антології української літератури «Порода», Голова Правління ГО «Українська народна рада Донеччини та Луганщини», інформує кореспондент Гал-інфо.

Фото: Олена Ляхович

За його словами, писали та укладали книгу понад два роки, це був дуже клопіткий та делікатний процес.

"Ця антологія є різножанрова та розмаїта, у ній містяться твори та вірші 63 письменників. Конкретної теми, яка б об'єднувала усіх авторів, немає, але є цикл про війну. Хоча, хочу наголосити, книга не є присвячена цій тематиці. У ній містяться багато тем", - зазначив Станіслав Федорчук.

"Ми дуже сподіваємось, що ця книга не буде лише нагодою щось почитати, а й дізнатися про цих авторів. Тут, зокрема, є й твори чотирьох лауреатів Шевченківської премії", - додав керівник проекту видання Антології української літератури «Порода».

Фото: Олена Ляхович

Як підкреслив Станіслав Федорчук, мета такої книги - об'єднати схід та захід, Харків та Львів.

Дмитро Білий, український письменник та науковець, один з авторів антології «Порода», зазначив, що Донбас - це не сіра зона, як це багато хто вважає -  це потужний не тільки промисловий, а й культурний регіон.

Фото: Олена Ляхович

"Письменники, які представлені у цій антології, дуже талановиті та знакові. Для прикладу, твори та вірші Ігоря Козловського, літератора та науковця, який зараз перебуває у полоні в Росії, є патріотичними та закликають людей не бути байдужим до того, що відбувається навколо нас. Війна скоро закінчиться", - наголосив письменник.

Станіслав Федорчук також нагадав, що у антології містяться вірші Володимира Сосюри, твори Емми Андієвської, уривок із нового роману Ірен Роздобудько. Окрім того, він висловив велику подяку відомому українському письменнику Сергію Жадану, без чиєї допомоги ця книга б не вийшла у світ.

Важливо зазначити, що видавництво "Легенда" вирішило подарувати 1000 примірників книги українським бібліотекам.

Фото: Олена Ляхович

За словами Олега Рибалки,  засновника видавництва «Легенди», тираж антології для продажу становить 1000 примірників, вартість книги - 200 грн.

"Ми подумали і вирішили, що така ціна за таку книгу є цілком прийнятною, оскільки тут вкладено і багато людської праці, ну і, звісно, добрий папір та оформлення", - сказав Олег Рибалка.

Придбати книгу можна на стенді №123 та 424.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ