Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проектують 14 громадських просторів

У 2017 році планується реалізація кількох десятків проектів по облаштуванню громадських просторів у Львові за кошти міського бюджету та громади міста. Про це повідомили у відділі урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку». Повідомила прес-служба ЛМР.

На етапі проектування перебувають такі об’єкти: сквер на вул. Дорошенка, площа Гасина, площа Синагог (ІІ черга), фонтан біля Оперного театру, площа Кропивницького, вул. Свенціцького – Франка – Снопківська, озеленення Катедральної площі, перехід через колії на вул. Б. Хмельницького, сквер біля монастиря св. Онуфрія, облаштування простору біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці на вул. Личаківській, 175, реконструкція скверу на вул. Зеленій, «Співоча вулиця» Квітки Цісик, облаштування міні-парку на вул. Богдана Хмельницького (ІІ черга) та скверу на вул. Івана Сірка.

На 2017 рік є пропозиції до проектування таких об’єктів, з метою облаштування громадських просторів: парк «На валах» (меморіал Небесної Сотні), площа Галицька (фонтан), площа Соборна (трамвайне кільце), площа Коліївщини, пішохідна алея на Руданського, площа Довженка, пішохідна алея на Гашека, бульвар Довженка - Зубрівська, сквер Симоненка, міні-парк кінцева трамваю №2, громадський простір перед «Скринею» на Привокзальній, облаштування простору вздовж вул. В.Великого: встановлення лавок та сучасних скульптур, висадка дерев, облаштування озера на вул.Кульпарківській, оновлення площі Липневої, відновлення озера на вул. Панча,10, облаштування скверу на вул. Мазепи, 8.

Також є ряд пропозицій громадських проектів: озеленення вулиці Лесі Українки, облаштування скверу на вул. Рибній, площі св. Теодора, скверу на вул. Каштановій, скверу між вул. Молочною та Потелицькою, скверу Гідності (ІІІ черга), впорядкування скверу «Нижні митрополичі сади», облаштування громадського простору по вул. Довженка, 2-4: висадка дерев та встановлення лавок, пішохідної алеї на вул. Трильовського, 16, скверу «Кінескоп» - фонтан на вул. Героїв УПА, пішохідної алеї біля школи №36, скверу на вул. Остроградських, скверу ім. Джона Ленона (на вул. Щурата), Рясної алеї (Рясне-1), Першого громадського простору на Рясне-2, громадського простору на вул. Донецькій, 26, скверу на вул. Стрімкій, облаштування скверу у вигляді трикутника, оточеного трьома вулицями: Замарстинівською, Лінкольна, Грабова біля церкви св.Йосафата на Замарстинівській, відновлення старої культурно-мистецької естради «Балатон», створення скверу на вул.Миколайчука – Щурата, громадського простору для відпочинку та дозвілля «Кам’янка», облаштування Левандівської набережної.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ