Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проектують сміттєпереробний завод на ТЕЦ-2

У Львові продовжують роботу над будівництвом сміттєпереробного комплексу на території Львівської ТЕЦ-2. Про це розповів заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак, - повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Місто розробляє проект. Територія ТЕЦ-2 закріплена за ЛМКП «Львівтеплоенерго» і, відповідно, належить місту. Оскільки громада міста Львова є громадою, якій належить це комунальне підприємство. Над проектом сміттєпереробний завод, ми з «Львівтеплоенерго» почали працювати з листопада 2016 року. Тоді був задум, щоб там була біо-ТЕЦ, тобто щоб спалювали сміття або відходи, щоб мінімізувати споживання газу.

Потім, з наростанням проблеми сміття, задум трансформувався в той комплекс, який передбачається побудувати зараз. Станом на сьогодні там планується сортування, компостування і спалювання. Вже маємо техніко-економічне обґрунтування на усі три частини і на перші дві частини розробляється проект», - розповів Сергій Бабак.

За його словами також продовжує свою роботу французька фірма «Egis» над стабілізацією ситуації з Грибовицьким полігоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ