Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові прогнозують потепління: з дахів падатиме сніг і бурульки

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, завтра у Львові на дорогах ожеледиця, вдень часом мокрий сніг та дощ. Про це повідомила пес-служба Львівської міської ради.

Вітер південний, південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі 4 – 6° морозу, вдень від 1° морозу до 1° тепла. 17-18 листопада очікується потепління – вночі від 4° морозу до до 3° тепла, вдень – від 1° морозу до 8° тепла. Відтак, мерія звертається із проханням бути обережними біля будинків, адже з дахів можливі падіння снігу та бурульок. Працівники ЛКП, де це можливо,  збивають нагромадження  снігу та буруль з дахів будинків.

«Внаслідок температурних перепадів, на дахах будівель утворюються нагромадження снігу та крижані бурульки. Танучи, вони можуть ламатися і падати, і цим становити небезпеку для пішоходів. Особливу небезпеку вони становлять у старих кварталах міста, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків. Тому закликаємо наших мешканців бути обережними», - зазначив Віктор Іваніцький,  начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Як повідомлялося раніше, районні адміністрації збивають сніг та бурулі, які звисають з дахів будинків. Небезпечні ділянки обгороджують, щоб застерегти мешканців оминати їх.

Нагадаємо, щоб вберегтися від падіння снігу з дахів чи крижаних бурульок, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків та оминати їх.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ