Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пропонують мораторій на оренду приміщень ЖЕКів - після їх ліквідації

Депутат Львівської міської ради Петро Адамик пропонує передати для потреб ОСББ приміщення комунальної власності, які нині перебувають у користуванні комунальних підприємств Львова. Про це він заявив у зверненні до міського голови Львова Андрія Садового 25 лютого під час засідання сесії Львівської міської ради.
 

Як зазначив депутат до 1 липня 2016 року мешканці багатоповерхівок повинні вирішити, хто буде керувати їхнім будинком. Відтак можна строрити ОСББ чи самостійно керувати майном, або ж найняти управителя, який буде займатися господарськими роботами в будинку.

Петро Адамик додав, що багато мешканців вже створили ОСББ і для їхніх потреб мають право використовувати допоміжні приміщення у багатоквартирних будинках. Однак в разі відсутності таких вільних приміщень виникає питання, де вони будуть перебувати.

«Нині комунальні підприємства, ЖЕКи, які надають житлово-комунальні послуги, перебувають в приміщеннях, що є комунальною власністю міста. Після 1 липня такі ЛКП будуть ліквідовані, як наслідок звільниться велика кількість комунальних приміщень. Зважаючи на це доцільно надавати такі приміщення для користування органам управління ОСББ», - сказав він.

Депутат наголосив, що місцева влада повинна усіляко сприяти створенню ОСББ.

Відповідно він запропонував запровадити мораторій на передачу в комерційну оренду приміщень комунальної власності, які зараз перебувають у користуванні ЛКП, а з 1 липня 2016 року передати їх для потреб ОСББ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ