Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові в черзі до дитячих садочків зареєстровано 6113 дітей

Фракція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» 10 листопада під час засідання сесії Львівської міської ради звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з проханням створити робочу групу та продумати реалізацію в місті першого осередку приватних дитячих установ за європейським зразком.

Як йдеться у зверненні, у Львові на сьогодні в електронній черзі на влаштування в дитячі дошкільні заклади зареєстровано 6113 дітей. Цьогоріч Львівською міськрадою заплановано відкриття у дошкільних дитячих установах 43 нові групи.

«Це, за найоптимальніших припущень, зменшить цю чергу на 900 дітей. Наведені цифри – це просто загальна невтішна статистика, а реалії ще менш оптимістичні. Є райони, де на 100 місць претендує 176 дітей», - зазначено у зверненні.

Відповідно депутати пропонує започаткувати у Львові європейську практику – відкрити мережу приватних дитячих садочків. Є категорія громадян, які погоджуються сплачувати за користування саме таким форматом догляду за їх дітьми. Є також і ті, які хочуть започаткувати такий бізнес. Формат приватних дитсадків передбачає те, що в групах займається від 6 до 12 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ