Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові пропонують відправляти до Києва тільки фізично сильних та витривалих чоловіків

Сьогодні, 30 листопада, у Львові відулося засідання координаційного штабу Євромайдану. Голова координаційного штабу Петро Колодій заявив, що цей день не можна назвати добрим, тому привітався "Слава Україні!"

Як зазначив Петро Колодій, мало хто був готовий до такого силового варіанту, до розгону "Беркутом" Євромайдану.

Окрім того, за словами Петра Колодія, є певні проблеми. Він не може додзвонитись до Тягнибока, щось відбувається з телефонами лідерів.

Серед пропозицій штабу:

- створити єдиний народний фронт і страйкоми;

- створити структури самозахисту;

- охорона наметового містечка у Львові;

Спілка львівських офіцерів не вірить, що всі правоохоронці будуть так чинити як "Беркут". Ніхто не зобов'язаний виконувати злочинні накази. Офіцери переконані, що Генеральна прокуратура повинна дати правову оцінку діям силовиків.

"Вимальовується технологія збереження влади через введення надзвичайного стану. Проглядається рука сусідньої держави. Наше завдання масово виходити на вулицю, але не дати підстави ввести надзвичайний стан", - сказав полковник запасу Петро Костюк.

Нардеп Степан Кубів заявив, що треба перестати везти до Києва дітей, закликав везти добре підготовлених чоловіків, які знають, що таке вулична боротьба чоловіків.

Один із студентських лідерів публічно заявив: "Штаб для дітей, треба замінити на старших. Студентське закінчилося, беріть усе у свої руки. Заяви не потрібно. Загальна мобілізація", -  сказав він.

Натомість, як зазначив громадмький діяч  Володимир Парубій, у Львові знову розклеїли листівки "Геть політиків".

"Ці гасла нас розєднують. Діти не розуміють серйозності моменту, піддаються цьому. Пане Мисик, це була ваша ініціатива", - заявив він.

Також мова йшла про загальнонаціональний страйк з понеділка, жодної співпраці з владою, яка б'є своїх людей.

Екс-ректор Іван Вакарчук пропонував звернутися до лідерів європейських держав, "щоб голос був почутий".

Зрештою, вирішили, що дії будуть координувати з Києвом, але всі, хто може боронити громадянські права, повинні мобілізуватися.

Обласна рада повинна перебрати на себе делеговані повноваження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ