Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові пропонують викупити цілий потяг та відправити його маршрутом «Львів-Київ-Європа»

Сьогодні, 25 листопада, під час засідання координаційної ради Євромайдану у Львові студенти, громадськість та депутати вирішували, як можна підсилити Євромайдан у Києві. Учасники координаційної ради погодилися, що найважливіше зараз – це забезпечити протестуючих усім необхідним – теплим одягом, харчами, наметами та медичною допомогою. Найважливіше – це підсилити Євромайдан у Києві свіжими силами протестувальників.

Під час засідання було вирішено, що до Києва автобуси із протестуючими повинні супроводжувати депутати, як місцевих рад, так і ВРУ.

Однак студенти запропонували безпечніший та надійніший спосіб – це залізниця.

Відповідно, вони попросили виділити кошти на закупівлю залізничних квитків для студентів.

Як зазначив депутат Львівської обласної ради Олександр Старовойт, рада може звернутися до Львівської залізниці із проханням виділити окремий потяг «Львів-Київ-Європа», яким і перевозитимуть студентів.  А кошти на це виділить облрада. За словами депутат, під таку задумку можна навіть взяти кредит і повертати його наступного року.

Голова Львівської облради Петро Колодій зазначив, що навіть якщо рішення про виділення коштів приймують завтра на сесії, казначейство грошей не дасть.

«Ми повинні прийняти політичне рішення. Не профінансують – це проблема не наша», – заявив Старовойт.

Колодій сказав, що проблема буде саме депутатського корпусу, адже політичне рішення перетвориться на популістичне і такі рішення потрібно приймати після консультацій з юристами.

«Якщо не профінансують, то це проблема казначейста», - наполягав Старовойт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ