Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові проведуть благодійного забіг «Щасливий кілометр»

Учора, 25 серпня, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» відбулася прес-конференція з нагоди проведення Благодійного забігу «Щасливий кілометр». Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

У заході взяли участь: перший заступник генерального директора компанії Fujikura Automotive Ukraine Lviv Оксана Лашманова, головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Мар’яна Возниця та керівник Управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис.

«Львівська обласна дитяча лікарня «ОХМАТДИТ» займає провідне місце серед дитячих лікувальних закладів Західної України і забезпечує професійною допомогою важкохворих дітей. Ми вирішили зробити свій внесок у цю надзвичайно важливу справу, організувавши благодійний забіг «Щасливий кілометр», який стане щорічним. Також компанія планує ремонт операційного блоку, вартість якого 500 тис.грн.», - розповіла  Оксана Лашманова.

«Благодійний забіг «Щасливий кілометр», покликаний привернути увагу суспільства як до потреб лікарні, так і до активного способу життя. Лікарня не може обійтись без допомоги благодійників та завдяки ініціативі Fujikura Automotive Ukraine Lviv тепер є така можливість. Під час забігу ми маємо на меті зібрати кошти на лампу фототерапії, вартістю 100 тисяч гривень», - зазначила головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Мар’яна Возниця,.

За словами керівника Управління інвестиційної політики Львівської ОДА Романа Матиса, такі забіги є корисними і важливими для розвитку та популяризації спорту серед громадян, тому потрібно залучати максимальну кількість учасників цих заходів.

Благодійні марафони надзвичайно поширені у світі. Кожного року з таких заходів у різні Благодійні фонди надходять кошти, які згодом підуть на допомогу лікарням і соціальним установам. Компанія Fujikura Automotive Ukraine Lviv прагне започаткувати такі ж марафони у Львові та організовує Благодійний забіг «Щасливий кілометр» на підтримку Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ».

Нагадаємо, 4 вересня з 11.00 всі охочі зробити свій «Щасливий кілометр» збиратимуться біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Завершиться забіг збором учасників у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Кожному учаснику організатори дають можливість обрати власну дистанцію - 1, 4 або 7 кілометрів. А підготовку на старті та контроль протягом всього маршруту здійснюють спеціально запрошені кваліфіковані тренери - Юлія Нікітіна і Микола Фуртак. 

Мета заходу - не лише допомогти лікарні, яка рятує дитячі життя, а й впровадити добрі справи, які робити легко, приємно та весело. Тому в рамках забігу передбачена розважальна програма, нагородження переможців, розіграш призів. Забіг для найменших учасників відбудеться із казковими героями на 100 метрів. Ініціатори запрошують всіх, хто має активну життєву позицію та прагне змінювати світ хорошими вчинками. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ