Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде благодійний майстер-клас “Почніть говорити НІ”

Благодійний майстер-клас “Почніть говорити НІ: коли, чому і як це робити?” Пройде 20.12.17 у Львові. Кошти від проведення заходу будуть передані для центру підтримки жінок у кризі “Горіховий дім”.

Скільки разів у нашому житті ми були в ситуаціях, коли ми робили те, чого нам не хочеться, нам не подобається, нам не вигідно робити? Скільки разів ми самі себе віддавали в добровільне рабство:

  • нам незручно відмовити чи образити,
  • переймаємося, що скажуть люди,
  • боїмося не виправдати чиїхось очікувань,
  • хочемо подобатися,
  • відчайдушно прагнемо схвалення і любові...

Такі комфортні, безвідмовні та зручні для інших, ми некомфортні та незручні для себе. Живемо рішеннямя та прагненнямя інших людей.

Про те, як покласти цьому край і чому ми на це маємо право я пишу у своїй книзі “Почніть говорити “НІ”: як упевнено відмовляти та викликати повагу” – бестселера осені 2017 по всіх книгарнях Україні, номінація на кращу книгу 2017 у Всеукраїнському рейтингу.

Саме про це піде мова на нашому майстер-класі 20.12.17 у Центрі Шептицькoго на Козельницькій, 2а – квитки за посиланням https://2event.com/uk/events/1101806

Та я хочу, щоб ви вже, просто зараз зробили важливі висновки, про які пишуть мені як мої читачі зі всієї України, так і учасники моїх тренінгів онлайн та офлайн з 20 країн світу.

Висновки про те,  як розпізнати, попередити та припинити маніпуляції, а головне, як сказати їм “НІ”.

Що таке маніпуляція?

Це психологічний влив, мета якого – спонукати іншу людину на вчинки та думки, вигідні та потрібні виключно самому маніпуляторові, та абсолютно не потрібні і не вигідні тому, ким маніпулюють.

По-простому: маніпуляція – це примус людини до прийняття невигідного для неї рішення на користь маніпулятора.

Та, на жаль, найчастіше маніпулятори – це люди, з якими доводиться жити під одним дахом.

Що робить маніпулятор:

  • робить нас не впевненими в собі. Як?

Від

негативних компліментів “в тебе гарна блузка, але спідниця ця сюди зовсім не пасує” або “В тебе гарні очі, та хто вчив тебе малюватися, макіяж просто жах і суцільний несмак”

до

знищення особистості жінки

“Хто хоче бути успішною/ влаштуватися на роботу/ піти на курси, ти? Та ти ніхто і ніщо! Максимум, що ти можеш, банячками на кухні стукати, і то тільки і робиш, що продукти переводиш, твоє вариво навіть собака б не їла”.

  • створює постійне почуття провини. Як?

 “Я ж для тебе стільки зробила, своє життя поклала на те, щоб дати тобі гідну освіту, а ти відмовляєшся допомогти мені в елементарних речах?” – так маніпулюють дітьми немудрі батьки. Класика жанру: як тільки син чи дочка збираються одружуватися чи починають постійні стосунки, батьки починають активно хворіти і максимально звинувачувати дітей у невдячності.

  • нав’язує страх бути відкинутими та втратити те, що вже є. Як?

Від

“Якщо ти так будеш мене слухатися, вбиратися, малюватися, поводитися працювати так, як я вважаю за потрібне, ти ніколи не вийдеш заміж/ не отримаєш добру роботу чи підвищення/ не знайдеш друзів/ назавжди залишишся невдахою, якої ти зараз є”

до

“Та кому ти вбога та нездала потрібна, подякуй, що я з тобою живу в одній хаті/ подивився у твій бік/ взяв на мізерну зарплатню?”.

Хто стає жертвами маніпуляцій? Чиї особистості та життя паплюжать та знищують в першу чергу – жінки.

Мою близьку подругу – відомого київського стиліста вбив чоловік. Півроку гучна справа фігурувала у ЗМІ. А до цього довгий час її принижував і постійно піднімав на неї руку. Як це можна було терпіти? І для чого? А вона терпіла.

І який результат?

Знищена особистість, зруйнована самооцінка, втрачене життя. Двоє маленьких дітей залишилися сиротами. Тільки уявіть – тато вбив маму та сів у в’язницю. І це не якісь алкоголіки-безхатченкі, а відомі кияни, зірки.

Домашнє психологічне, сексуальне та фізичне насильство – страшний ворог, який живе за закритими дверима як бідних, так дуже багатих квартир чи будинків.

І лунають голоси десятків тисяч жінок:

  • що я можу зробити, коли мені і дітям просто нема куди піти і ми не маємо засобів для існування?
  • якщо вже успішні і забезпечені нічого не можуть з цим зробити, то що робити бідним і простим?

Та у Львові буде місце, де жінка, яка опинилася в кризовій життєвій ситуації (домашнє насильство, сімейні труднощі чи втрата домівки) може знайти тимчасовий притулок, отримати допомогу та відновити свій психологічний стан.

Це центр опіки для жінок у книзі  ''Горіховий дім''.

Двоє львів’янок - Мар'яна Петраш та Лідія Даць та їхній соціальний проект   ''Woman for Woman'' започаткували серію зустрічей з відомими жінками міста задля збору коштів і підтримки цього центру.

Планується обладнати кімнати для тимчасового проживання жінок, жінок із дітьми, громадський простір, юридичну, психологічну порадні, вже працюють пекарня та кейтерінгова компанія, де жінки могли працюють та заробляють гроші. 

До цієї справи залучена громадськість і відомі жінки.

Я пишаюся тим, що відкриваю серію таких зустрічей.

Всі кошти з продажу квитків будуть спрямовані на відновлення центру ''Горіховий дім'' у Львові.

Запрошую вас,  друзі, на свій майстер-клас Почніть говорити НІ: коли, чому і як це робити?” 20.12.17 (середа) 19.00-20.30.  

Квитки за посиланням  https://2event.com/uk/events/1101806

Буде весело і цікаво. Мова піде про мій шлях до успіху – реальні історії, який перевершують будь-який кінематограф.

А також ви дізнаєтеся:

  • Як переконати інших цінувати ваш час і вашу роботу?
  • Як протидіяти тиску і маніпуляціям?
  • Ключові техніки грамотних відмов на пропозиції, які вам не потрібні!

Обіцяю, це буде найпозитивніший та найкориснішій ваш грудневий вечір 2017 року!

Квиток 300 грн.

Чим більше людей прийде, чим більше квитків ми продамо, тим швидше відкриється такий необхідний центр підтримки жінок у кризі “Горіховий дім”.

Так ми разом врятуємо чиюсь зруйновну особистість, подаруємо надію. Ми разом врятуємо чиєсь життя, а, можливо, що і не одне.

Квитки за посиланням  https://2event.com/uk/events/1101806

Чекаю вас 20.12.17 17 (середа) о 19.00!

Людмила Калабуха

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ