Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде ІІІ міжнародний екологічний форум «Вода та Енергія»

У Львові два дні спілкуватимуться на тему води, енергії та ТПВ: у четвер стартує ІІІ міжнародний екологічний форум «Вода та Енергія». Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

У Львові, 5-6 жовтня, за ініціативи Асоціації водоканалів України «Укрводоканалекологія» та сприяння Міністерства екології та природних ресурсів відбудеться Міжнародний Екологічний Форум «Вода та Енергія», присвячений проблемам у сфері питного водопостачання, реформам в екологічному законодавстві, впровадженню новітніх технологій очищення комунальних стічних вод, використанню відходів вторинної сировини, створенню умов для реалізації екологічно сприятливих стратегічних рішень.

«На два дні до Львова з’їдуться ключові експерти з України і з-за кордону, які працюють над темою води, енергії і ТПВ. Еко-Форум важливий не лише тим, що будуть ключові люди, які приймають рішення і керують певними установами, а тим, що буде підписано ряд угод. Зокрема, буде підписано угоду, яка стосується фінансування у сфері водопостачання. Окрім цього, вперше буде запрезентовано результати морфологічного дослідження, яке проводили французькі експерти, щодо твердих побутових відходів. Експерти дивилися, що є, умовно кажучи, у смітнику біля багатоповерхівки, біля котеджів тощо. Це дуже велика наглядна дорожня карта, що показує, яким чином рухатися далі. Також у межах Форуму буде запрезентовано проект заводу над яким сьогодні працює мерія», - зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Ми вже втретє проводимо міжнародний екологічний форму «Вода та Енергія» у Львові. Ініціатором проведення форму є ЛМКП «Львівводоканал», а організатор Асоціація водоканалів України за підтримки Міністерства екології і Міністерства регіонального розвитку.

Цього року перший день форуму буде концентруватися на питаннях «Води і Енергії», другий – на питаннях переробки сміття.

Знаковою подією форуму буде підписання Меморандуму про співпрацю між Львівською міською радою та Польським національним екологічним фондом. Це дасть можливість фінансування Польським екологічним фондом реконструкції очисних споруд міста Львова. Підписавши його наші партнери підтверджують зацікавленість у вирішенні цих питань», - зазначив голова організаційного комітету ІІІ міжнародного екологічного форуму «Вода та енергія».

За його словами, оцінка фінансування очистки стічних вод за попередніми розрахунками міжнародних експертів сягає від 100 до 200 млн. євро. Перший етап який буде вирішуватися протягом наступних двох років – це львівський біогазовий проект, який дозволить частково зняти питання переробки мулу на очисних спорудах і отримати додаткове джерело альтернативної енергії – біогаз, який потім перетворюватимуть в електроенергію.

Основною цільовою аудиторією Еко-Форуму є муніципальні органи влади, керівники комунальних водопостачальних підприємств, керівники промислових підприємств, як перебувають у гострій фазі пошуку інвесторів для модернізації інфраструктури відповідно до законодавства ЄС.

Під час Еко-Форуму «Вода та Енергія» триватиме Виставка Інноваційних Технологій, до участі у якій залучені підприємства та компанії, виробники й постачальники обладнання та устаткування для очищення природних і стічних вод, переробки та сортування відходів, засоби автоматизації технологічних процесів, економії енергоресурсів, транспортування води, новітніх «зелених» рішень для промисловості та домогосподарств.

Реєстрація на Еко-Форум тут.

Програма ЕКО-Форуму тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ