Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде тренінг для прийомних батьків

24-26 листопада та 1-3 грудня відбудуться тренінги з підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу. Про це повідомив директор Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Я. Бордіян, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Курс підвищення кваліфікації батьки зобов’язані пройти 1 раз у два роки. Мета курсу – підвищити рівень компетентності прийомних батьків та батьків-вихователів із питань догляду, виховання і розвитку прийомних дітей. Під час занять будуть обговорюватися основні проблеми, що виникають у житті дітей та сімей після створення прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ).

Навчання проводитимуть регіональні тренери Львівського обласного ЦСССДМ та Кам’янка-Бузького районного ЦСССДМ. Упродовж навчання батьки-вихователі та прийомні батьки ознайомляться, зокрема, з особливостями етапів розвитку дитини, принципами та методами виховання дітей, важливістю зв’язку дитини з біологічною родиною.

За інформацією директора Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Я. Бордіяна, таке навчання проводитиметься вдруге у цьому році. У ньому беруть участь 45 прийомних батьків та батьків-вихователів. Перший етап був проведений в липні у формі „літньої школи”, в якому взяли участь 32 прийомних батьків та 2 батьків-вихователів.

Довідка:

Станом на сьогодні у Львівській області функціонує 83 прийомних сім’ї, в яких виховується 123 дитини, та 20 ДБСТ, в яких виховується 133 дитини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ