Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові пройде відбір до складу національної збірної на Ігри Нескорених-2017

У Львові 10 та 11 листопада 2016 року з 10 до 13 години на базі ДЮСШ І "Галичина" (вул. генерала Грекова, 1) відбудеться відбір претендентів до складу національної збірної команди України, яка вперше представлятиме нашу державу у 2017 році на Всесвітніх Іграх Нескорених (Invictus Games) для поранених військовиків у м. Торонто (Канада). Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

Організатори відбору: Організаційний комітет України «Ігор Інвіктус» (Київ) за участі управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації та Львівського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

До цього відбору запрошуються військовики Львівщини та ветерани військових операцій, які отримали поранення або інвалідність під час виконання службових обов’язків в зоні АТО або в миротворчих операціях (Косово, Ірак) та мають бажання активно займатися спортом.

За підсумками відборів у різних містах буде сформовано національну збірну команду, яка розпочне тривалий курс підготовки до Ігор.

Українські військові з інвалідністю змагатимуться у 6-ти адаптивних спортивних дисциплінах: легка атлетика, стрільба з лука, веслування на ерготренажері, велоспорт (шосе), паверліфтинг та плавання.

Для якісного проведення відбору необхідно прибути особисто та подати документи:

-​ посвідчення УБД;

-​ медичні довідки, які засвідчують стан здоров'я та інформацію про поранення або групу інвалідності.

Довідково:

Ігри Нескорених - це міжнародні спортивні ігри в паралімпійському стилі.

Ігри заснував принц Великобританії Гаррі у 2014 році для поранених військовослужбовців та ветеранів усіх воєн.

Термін «Invictus» з латині означає «непереможний», «незламний» або «нескорений».

Перші Ігри відбулися в 2014 році в Олімпійському парку королеви Єлизавети в Лондоні, Великобританія. У церемонії відкриття в 2014 взяли участь принц Гаррі, прем'єр-міністр Девід Кемерон, принц Чарльз, Камілла, герцогиня Корнуольська, принц Вільям і Фредеріка, кронпринц Данії. Тоді в них узяли участь представники 13 країн з Європи, Азії, Північної Америки та Океанії.

Другі ігри були відкриті 8 травня 2016 за версією ESPN Wide World of Sports, у парку розваг Світ Волта Діснея, поруч з Орландо, Флорида, США. На церемонії відкриття був присутній принц Гаррі, перша леді Мішель Обама, колишній американський президент Джордж Буш і багато інших високопоставлених осіб. На другі ігри в американському Орландо приїхали вже військовики 15 країн.

У 2017 році ігри Ігри Нескорених відбудуться наприкінці вересня у м. Торонто, Онтаріо, Канада.

Україна вперше отримала право взяти участь в Іграх нескорених 2017 року в м. Торонто як справжній союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світ, у а також в АТО на сході України.

До програми змагань «Ігор Нескорених-2017» увійшли такі види спорту: стрільба з луку, легка атлетика, гольф, волейбол сидячи, паверліфтинг, велоспорт, плавання, автоспорт, веслування на тренажері, теніс на візку, регбі у візку, баскетбол у візку. Змагання передбачено для чоловіків та для жінок.

Серед держав, які вже зголосилися до участі в IG – 2017 будуть представлені збірні 17 країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Голландія, Нова Зеландія, Румунія, США, Великобританія та Україна.

В програмі Ігор Нескорених окрім спортивних змагань передбачено культурну програму та зустрічі з молоддю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ