Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройшов IІ Всеукраїнський форум сталого розвитку громад

10 березня у Львові в конференц-залі готелю "Львів" розпочався IІ Всеукраїнський форум сталого розвитку громад «Людський потенціал: люди, що змінюють світ».

У січні 2016 року успішно відбувся Перший всеукраїнський форум сталого розвитку «Перспективи сталого розвитку громад», в результаті котрого були вироблені критерії для оцінювання прогресу у сталому розвитку громади. Тоді було підписано меморандум співпраці між громадськими організаціями з 17 областей України, в рамках якого ГО “Реформи разом” у серпні 2016 року провів круглий стіл на тему “Перешкоди у розвитку об’єднаних територіальних громад Львівщини”. Схожі заходи були проведені учасниками Форуму в інших областях України.

Відтак, зважаючи на актуальну потребу розвитку людського потенціалу для забезпечення сталого розвитку України, було вирішено роведено Другий Всеукраїнський Форум сталого розвитку – «Людський потенціал: люди, що змінюють світ». І от задум реалізовано.

Також одна з організаторів Форуму Руслана Римарська зазначила: «Наш Форум – це платформа  для обміну досвідом, яка дає можливість громадам зрозуміти, які труднощі у них є і як їх долати. Власне, ми намагались підготувати таку програму, щоб вона не була банальною. Тому всі панельні дискусії робили максимально короткими, при цьому змістовно наповненими. 

Також цього разу ми запровадили новий формат «опен спейсу». Він дозволяє за певний проміжок часу почути одразу кілька думок. При цьому якісно обговорити їх і, що важливо,висловити власну думку».

Керівник Західноукраїнського представництва  Міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська розповіла: «Мета заходу - максимально обмінятись досвідом, обміркувати те, що ми можемо зробити, щоб люди стали нашим капіталом.  Ми зібрались, щоб разом подивитись на різні проблеми та труднощі громад під новим кутом. Прозвучало багато цікавих кейсів. Також говорили про виклики, з якими нам ще прийдеться працювати. Один з них – це те, що ми не знаємо, де ми є. Це прозвучало і від економістів, і від громадських активістів, і від голів громад. Сьогодні важливо розуміти, хто є учасниками громад, які ми маємо ресурси і можливості, адже громада – це передусім люди».

Під час Форуму гості мали можливість стати учасниками інтерактивної гри «Життя громади» – це соціальний стимулятор, у якому учасники в групах моделювали сценарії розвитку громади. Учасники відтворювали сценарій життя громади, шукали шляхи вирішення створених ігрових ситуацій.

Додамо, що організатори Форуму – це Громадська організація “Реформи разом” у партнерстві з Асоціацією об’єднаних територіальних громад України,  за сприяння Львівської ОДА і Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові.

Зокрема, громадська організація «Реформи разом» реалізовує проект «Стратегії для розвитку громад в Україні: масштабування досвіду» в рамках проекту «Підтримка місцевих організацій громадянського суспільства та місцевих ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні», що адмініструється ГО «Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки представництва Європейського Союзу в Україні.

Упродовж 2016 року ГО «Реформи разом» продовжувала працювала із громадами Львівської області, реалізовуючи проект «Розвиток громад Львівщини». Було проведено ряд зустрічей з громадами, завдяки яким 8 громад Львівщини сформували стратегічне бачення розвитку своїх громад. Отримані результати проекту, зокрема, засвідчили, що окрім необхідності стратегічного планування життєдіяльності громад, перед громадами стоїть чимало викликів, одним із котрих є розвиток людського потенціалу громади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ