Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройшов міжнародний дебатний турнір «Lviv Open»

На вихідних, 22-23 квітня, в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся міжнародний дебатний турнір «Lviv Open». У змаганні взяло участь 36 команд з різних країн Євразії. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Турнір організував осередок ВМГО «Федерація дебатів України» під патронатом Львівської міської ради. Організатори зазначають - метою турніру було спрямувати молодь на розвиток критичного та аналітичного мислення та посприяти міжнародній співпраці.

Задля досягнення цієї мети залучили провідних суддів, які вже ставали Чемпіонами Європи (Dan Lahav, Ізраїль та Uve Poom, Естонія) і Світу з дебатів у 2015 році (Dawid Bartkowiak, Польща). Окрім якісного суддівства, учасникам надали можливість взяти участь у профільному майстер-класі напередодні турніру.

Цього року перемогла команда із Чехії, натомість чотири українські команди потрапили до півфіналу, ще двоє учасників команди з України пройшли до фіналу. Медалі фіналістів турніру здобули чинний Чемпіон України з дебатів Арьє Мора та один з найдосвідченіших вітчизняних дебатерів Олег Стоєв.

Детальніше про подію читайте у facebook-спільноті турніру.

Довідка

Дебати – це провідна  світова інтелектуальна гра, котра розвиває критичне та аналітичне мислення через регламентовану суперечку щодо конкретної теми. Мета кожної з команд – переконати професійних суддів у правоті своєї позиції, котру вони отримують за жеребкуванням. У всьому світі дебати використовують для розвитку культури ведення дискусії та розвитку демократичних цінностей через активізацію громадянського середовища, навчаючи приймати найбільш раціональні та обгрунтовані рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ