Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові прийнято Положення про порядок найменування вулиць, площ та споруд

Сьогодні, 31 березня, сесія Львівської міської ради ухвалила Положення про порядок найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у місті Львові. Про це повідомила прес-служба міської ради.

Рішення було прийнято з метою впорядкування розгляду питань стосовно найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та інших споруд у м. Львові.

За прийняття рішення проголосувало 78 депутатів.

«В нас діяло положення від 2000 року щодо перейменування назв вулиць, площ, провулків, скверів у м. Львові. Згідно з цим положенням, ми змінили процедуру тим, що заявки розглядаються комісією не протягом 30 днів з моменту надходження звернення на ім’я міського голови, а один раз в рік, не пізніше, як за місяць до святкування Дня міста Львова. Тоді комісія засідає, визначає комплекс питань, які надійшли протягом року. Також помінявся сам склад комісії, тому що він був доопрацьований. Головою комісії є секретар міської ради. Входять туди представники постійних депутатських комісій. Загалом членами комісії є близько 10 людей», - заявив голова управління культури і туризму Андрій Вороновський

Найближче засідання Комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Львові відбудеться 4 квітня. На розгляд буде подано близько 10 вулиць.

«Звернутися щодо перейменування може будь-яка фізична чи юридична особа. Повинна бути заява на ім’я міського голови з обґрунтуванням, повинно бути звернення депутата по відповідному мажоритарному округу», - заявив голова управління культури і туризму Андрій Вороновський

Новий склад комісії очолить голова комісії - керуючий справами виконкому. Секретарем комісії тепер буде головний спеціаліст відділу культури і мистецтв управління культури департаменту гуманітарної політики. Членами комісії були обрані: начальник управління культури; голова постійної комісії культури, промоції, засобів масової інформації та туризму(за згодою); голова постійної комісії депутатської діяльності та законності (за згодою); голова постійної комісії медицини, освіти і соціального захисту (за згодою); голова постійної комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища (за згодою); декан філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка (за згодою); декан історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка (за згодою); А. Гречило, провідний науковий співробітник Львівського відділу Інституту української археографії та історіографії (за згодою); М. Литвин, професор, доктор історичних наук, в. о. директора Інституту українознавства імені І. Крип’якевича НАН України (за згодою); І. Сварник, директор Львівської державної обласної універсальної наукової бібліотеки(за згодою).

Відповідно втратили чинність ухвали міської ради від 24.02.2000 № 539 «Про затвердження Положення «Про порядок найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у місті Львові», від 13.03.2003 № 302 «Про внесення змін у додаток № 2 до ухвали Львівської міської ради від 24.02.2000 р. № 539 – «Склад комісії по найменуванню та перейменуванню назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у місті Львові».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ