Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові п’ють настойку глоду просто біля школи

1/2
У Львові збіднілі люди, які страждають від алкогольної залежності, також перейшли на настойку глоду. Зокрема, безліч порожніх стограмових пляшечок з-під цього ліку можна тепер надибати у «набитій точці», що біля стадіону навчально-виховного комплексу "Школа-гімназія "Сихівська".

В одній із аптек Львова нам повідомили, що вартість такої дози житомирського виробництва становить 7,25 – 7,45 грн. При цьому аптечна настоянка глоду - безрецептурний засіб, що являє собою прозору жовтувато-червону рідину. Готують настоянку на 70% чи 90% етиловому спирті. Тобто, один літр 70-градусної настоянки обійдеться щонайдорожче в 74,5 грн.

Додамо, що відповідно до постанови Кабінет міністрів України від 9 листопада 2016 року №828 мінімальна роздрібна ціна півлітрової пляшки горілки становить 69,78 грн. Мінімальна ціна 40-градусного коньяку (бренді) "три зірки" – 104,9 грн, "чотири зірки" - 109,9 грн, "п'ять зірок" - 119,9 грн. Мінімальні ціни на вина натуральні підвищуються – 33 грн за пляшку 0,7 л, на кріплені вина і вермути – 42 грн, на шампанське за пляшку 0,7 л – на  69,9 грн.

Також нагадаємо, що настойка глоду під назвою «Настояка Боярышника» є одним із найулюбленіший алкогольних брендів російських бомжів. Наприкінці минулого року в Іркутську сталося масове отруєння: москвити споживали  "Концентрат для ванн "Боярышник", померло понад 70 осіб. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ