Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трамваї біля Головного вокзалу у Львові почнуть курсувати з вересня

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, до початку вересня планують завершити роботи і відкрити вулицю Чернівецьку для проїзду трамваїв № 1, 6, 9.

«Магістраль до залізничного вокзалу є для нас однією з ключових. В цьому році відкриваємо сполучення по відремонтованій трамвайній колії. Сьогодні дебатуємо чи робити це з 1 вересня, чи з 4 вересня. Але в перші дні вересня трамвай точно буде курсувати.

Будівельники пропонують відкриття руху робити з 4 вересня, я їх переконую, що  краще це зробити з першого числа, тому що треба робити все в інтересах громадян. Наразі ми прийняли рішення, що будівельники будуть робити все можливе, будуть працювати більшу кількість годин, щоб встигнути на 1 вересня на відкриття. Але по плану це має бути  4 вересня. Тому наразі не забігатимем наперед.

Зараз проектна команда працює по самій площі і по магістралі, тому що поруч тут  треба буде повністю міняти колектор, вибудовувати нову якісну магістраль. Це вже буде робота наступного року.

Вцілому я роботами тут задоволений. Ще багато робіт буде тут робитись у вересні місяці суміжних, щоби воно все трималося естетики. Але по надійності в мене питань немає», - зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

Ремонтні роботи на вул. Чернівецькій розпочалися з 12 травня. Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Онур». Технічний нагляд здійснює французька компанії «Egis». Замовником робіт є ЛКП «Львівавтодор». Роботи проводяться за кошти Європейського банку. Вартість робіт становить близько 2,5 млн. євро.

«Ремонтні роботи розпочалися з 12 травня. За цей час вздовж дороги демонтували трамвайні рейки, демонтували старе дорожнє покриття, засипали «подушки» із піску і щебню, встановили нові трамвайні плити та змонтували трамвайну колію та контактну мережу», - розповіли у ЛКП «Львівавтодор».

Завершити усі ремонтні роботи та відновити рух трамваїв № 1, 6 та 9 до головного вокзалу планують на початку вересня.

Нагадаємо, ремонтні роботи на вул. Чернівецькій розбили на два етапи. Перший етап: у цьому році капітально відремонтують лише трамвайну колію. Другий етап: у 2018 році розпочнуть капітальний ремонт дороги на вул. Чернівецькій і реконструкцію пл. Двірцевої.

«Цього року проект є скорочений, бо кільце розвороту, яке ми мали встановлювати, будемо робити в наступному році. Це кільце вже буде в розрізі іншого проекту – реконструкція площі Двірцевої», - наголосили у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, у 2017 році ЛКП «Львівавтодор» також проводить реконструкцію вул. Личаківської (від вул. І. Мечникова до вул. Пасічної (з кільцем розвороту трамвая), з середини вересня планує розпочати ремонтні роботи вул. Замарстинівської (від вул. Гайдамацької до вул. В. Липинського). Розпочали будівництво дороги на вул. Зеленій та оголосили тендер на будівництво щебеневої дороги до житлового масиву «Білогорща».

Також цього року ЛКП «Львівавтодор» планує виконати роботи з підготовки проектних-кошторисної документації для майбутніх робіт. Мова йде про замовлення і коригування близько 14 проектів, серед них: вул. Шевченка, вул. Хуторівка, вул. С.Бандери, вул. Антоновича, пл. Двірцева, вул. Ряшівська, будівництво дороги від вул. Суботівської до Рясного, вул. Г. Мазепи, реконструкція перехрестя Стрийська-Наукова-Хуторівка - тобто облаштування кільцевого руху. І реконструкція транспортного вузла шляхопроводу на вул. Б.Хмельницького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ