Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові ремонтують вул. Котляревського-Нечуя-Левицького, Київську та Русових

Так, вул. Котляревського ремонтують на ділянці від вул. Генерала Чупринки до вул. Нечуя-Левицького, вул. Нечуя-Левицького - на ділянці від вул. Котляревського до вул. Ак.Сахарова, вздовж трамвайних колій. Довжина ділянок, які ремонтують – 414м. Підрядна організація - «Гарантспецбуд-Захід». Вартість робіт - 44 101,551тис.грн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Також триває ремонт на вул. Київській від вул.Чупринки до вул.Коновальця та вул.Русових. Довжина ділянок – 448м. Підрядником виступає компанія «Онур». Вартість робіт - 44 668,5 тис.грн.

На вулицях буде виконано весь комплекс робіт з заміни інженерних мереж, дорожнього покриття, трамвайних колій, також відновлять тротуари.

«В наступному році ми плануємо починати ремонт на вул.С. Бандери. Для цього дуже важливо, щоб ми зробили проїзними вул. Котляревського і вул.Київську, які, насправді, вже давно стояли в черзі на ремонт. В цьому році ці ділянки будуть повністю відремонтовані: це і заміна колектора, який прослужив 150 років в одній частині, в другій частині – санація¸ заміна всіх водогонів, всіх випусків. Заново робимо основу і заново облаштовуємо дорожнє покриття. Тут не будуть використовуватися плити, тут використовуватиметься  бруківка, що, на мою думку, буде перспективніше.

Дві  ділянки на тендері отримали практично одну ціну: одна ділянка 44 млн грн і інша ділянка 44 млн грн. І дві компанії, які роблять ремонт, в певній мірі конкурують між собою. За планом, роботи мають бути завершені вкінці листопада, але враховуючи темпи, які ми сьогодні бачимо, на початку листопада ця частина вже може бути відкрита для проїзду і трамвай вже може бути повністю впроваджений на цій ділянці», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами начальника відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР Романа Заріцького, на сьогодні на об’єктах виконано приблизно 25% від усіх запланованих робіт.

«На сьогодні, на ділянці вул.Котляревського-Нечуя-Левицького триває комплекс робіт по заміні колектора на нижній частині вул.Нечуя-Левицького. На вул.Русовихінша компанія вже приступила до влаштування трамвайної колії», - розповів Роман Заріцький.

Як додав головний інженер компанії «Онур» Олександр Добоні, на вул.Русових роботи вийшли на фінішний етап. «Тобто, всі мережі вже замінені, влаштована піщана, щебенева основи і вже почали монтувати трамвайні плити, на які монтуватиметься колія. Думаю, що до кінця вересня ця ділянка від вул.С.Бандери до вул.Коновальця вже мала б бути готова і відкрита. Вул.Київська – до кінця жовтня – початок листопада мала б бути відкрита повністю для проїзду. На вул.Русових-Київській трамвайні плити будуть заховані під бруківкою. Це буде естетичніше виглядати, а з практичної токи зору – бруківка довговічніша. Терміну експлуатації бруківки немає. Рейки, які тут прокладуть, австрійського виробництва», - зазначив Олександр Добоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ