Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочав підготовку єдиний в СНД психолого-тренувальний центр пожежних та рятувальних команд

Група курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності пройшла перше тренування у психолого-тренувальному центрі. Про це „Гал-info” повідомив речник ЛДУ БЖД МНС України. „На пострадянському просторі аналогів такому психолого-тренувальному центрові немає. У країнах Європи, де курсанти та студенти навчального закладу регулярно проходять стажування на базі пожежно-рятувальних підрозділів, подібні тренувальні комплекси існують вже давно, але центр створений у Львові на базі університету за технічним оснащенням сучасніший та на порядок вищий, адже встановлений нещодавно із врахування сучасних вимог” – повідомив Антон Крук.
У центрі проходитимуть тренінги також керівники шкіл, дошкільних установ, лікарень з метою адаптації   персоналу й дітей до дій в екстремальних ситуаціях. Таке навчання додасть практичного досвіду й самим рятувальникам. Центр буде базою підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників підрозділів МНС України. Ректорат Львівського державного університету безпеки життєдіяльності запропонував розглянути проект проходження сертифікації працівників   МНС України. Не всіх, а тих, хто безпосередньо бере участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
У центрі передбачені приміщення для медиків, психологів, зали для інструктажів і занять, а також - система лабіринтів і перешкод, де в умовах, наближених до реальних, рятувальники виконують складні завдання. Є макет житлової квартири створений для імітації реальних умов пожежі, нестандартних ситуацій. В ньому є можливість створення затемнення, задимлення, короткого замикання електромережі, витоку газів, тощо.
 За словами, тренування у психолого-тренувальному центрі підготовки пожежних та рятувальних команд дозволяє звести до мінімуму загибель та травмування рятувальників, пересічних  людей під час реальної надзвичайної ситуації та психологічно адаптувати до дій в екстремальних умовах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ