Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочався семінар для журналістів, які висвітлюють надзвичайні ситуації

На базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій розпочався міжнародний семінар для журналістів, які висвітлюють надзвичайні події. Участь у семінарі беруть керівники прес-служб , національних та регіональних ЗМІ з України, Білорусії, Азербайджану, Вірменії, Грузії та Молдови, повідомила прес-служба ЛДУ БЖД ДCНС України.

Проректор Львівського університету ДСНС України Тарас Рак привітав учасників семінару та побажав плідної роботи. Експерт програми PPRD EAST Володимир Кузнєцов представив учасників семінару серед яких заступник начальника рятувальної служби МНС Вірменії Миколай Григорян, помічник міністра – керівник прес-служби МНС Республіки Білорусь Віталій Новицький та представник ДСНС України Антон Крук

«Основним завданням семінару є підвищення рівня знань журналістів щодо методів підвищення обізнаності громадян в питаннях попередження надзвичайних ситуацій, забезпечення готовності та реагування на них. Львівський університет ДСНС України вибрали не випадково для проведення такого міжнародного заходу. Навчальний заклад вже давно став осередком безпеки, своєрідним навчальним та науковим центром, який не лише готує відповідних фахівців, але й спільно з ГУ ДСНС України у Львівській області проводить масштабну профілактичну та інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою виховання культури безпечної поведінки», - зазначив під час відкриття семінару Антон Крук.

До семінару також долучилися керівник відділу зв’язків з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев та керівник проекту «101 Служба порятунку» телеканалу ZIK Оксана Сахаревич, які охоче поділилися своїм досвідом висвітлення надзвичайних ситуацій.

Основні очікувані результати семінару: поінформованість учасників щодо ефективної взаємодії з аварійно-рятувальними службами під час надзвичайних ситуацій та підвищення рівня практичних навиків при висвітленні в пресі надзвичайних ситуацій; детальна презентація посібника програми PPRD East для журналістів, які висвітлюють надзвичайні ситуації; отримання теоретичного та практичного досвіду з надання першої допомоги в надзвичайних ситуаціях, використання первинних засобів гасіння, психологічна підготовка до дій у надзвичайних ситуаціях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ