Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочався семінар з представниками Глобального екологічного фонду

Сьогодні, 7 березня, у Львові проходить розширений семінар Глобального екологічного фонду для країн Східної Європи, в якому Україна цьогоріч виступає приймаючою стороною. На захід з’їхалися представники 11 країн, а також прибув міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

«Сьогодні на Львівщині перебувають представники Глобального екологічного фонду, який за підтримки Світового банку реалізовує проекти сталого розвитку у напрямку екології.

На Львівщині реалізуються два проекти: один щодо біодизелю, інший – щодо покращення харчових продуктів. Проект з виробництва біодизелю реалізується у Самбірському районі, а проект щодо покращення продуктів – на ПАТ «Концерн Хлібпром» (Львівський хлібзавод №5). Перший проект профінансований у рамках $450 тис., другий проект – $200 тис.», – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За його словами, у семінарі беруть участь представники 11 країн, зокрема Македонії, Болгарії, Молдови, Грузії, Чорногорії та ін.

У рамках заходу міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак відвідає Львівський хлібзавод №5, який був обраний Глобальним екологічним фондом для реалізації проекту. Метою було зниження впливу шкідливих викидів від спалювання природного газу, зниження температури відпрацьованих газів і впливу парникового ефекту на довкілля.

Тож, у рамках проекту на хлібозаводі замінили старі газові пальники на хлібопекарських печах, реконструювали системи стисненого повітря, водопостачання та постачання пари. В результаті скоротилося споживання природного газу.

Довідка.

Глобальний екологічний фонд – найбільший міжнародний фонд, що фінансує охорону довкілля. Україні надає допомогу з 1994 року. За цей час було реалізовано 50 проектів із загальним фінансуванням у $320 млн.

Нині в Україні реалізується понад 15 проектів, які фінансуються Глобальним екологічним фондом, серед яких – і регіональні проекти, основна тематика яких – це зміна клімату, збереження біорізноманіття та міжнародні води. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ