Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

У Львові розпочинають широке обговорення місцевого економічного розвитку регіону

Завтра, 8 листопада, у Львів відбудеться Форум «Міжвідомча співпраця у сфері регіонального та місцевого економічного розвитку», що організований спільно Львівською обласною державною адміністрацією та канадсько-українським Проектом «Місцевий економічний розвиток міст України». Про це повідомили організатори.

Метою Форуму є налагодження співпраці між органами державної влади та обмін інформацією щодо вдосконалення механізмів планування, впровадження та моніторингу місцевого економічного розвитку, що сприятиме економічному росту, підвищенню конкурентоспроможності, рівня зайнятості та якості життя населення Львівської області; обговорення можливостей поєднання зусиль влади, приватного бізнесу та громадськості для реалізації основних пріоритетів розвитку територіальних громад Львівщини; вивчення найкращої практики у сфері планування та впровадження стратегій місцевого економічного розвитку та відображення її в політичних та законодавчих змінах.

У Форумі візьмуть участь перший заступник Львівської обласної державної адміністрації Богдан Петрушак, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України – Василь Мельничук, Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України – Василь Федюк, Координаційного центру з упровадження економічних реформ при Президентові України – Ілля Семиненко. Заступник Голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак представить стратегію розвитку Львівської області до 2015 року, Олександр Кобзарєв, в.о. голови правління Інституту міста Львов ознайомить учасників з комплексною стратегією розвитку м. Львів на 2012 -2025 рр. Міські голови міст Новояворівськ, Новий Розділ, Ходорів, Городок, Трускавець окреслять пріоритетні напрямки розвитку своїх міст.

Директор Проекту МЕРМ Олександр Кучеренко та спеціально запрошені канадські доповідачі поділяться кращими практиками та ініціативами у сфері місцевого економічного розвитку. Мартін Хардер, мер канадського міста Вінклер (провінція Манітоба) та Пола Хавіксбек, заступник мера міста Вінніпег (провінція Манітоба) представлять практику розробки та впровадження регіональних і місцевих стратегій економічного розвитку в Канаді.

Місце проведення Форуму: м. Львів, вул. Матейка, 6, готель «Дністер», конференц-зал «Панорама», 9 поверх. Час: 10:00 – 16:00

Довідка.

Проект «Місцевий економічний розвиток міст України» спрямований на створення сприятливого клімату для економічного розвитку в Україні та зміцнення демократії і має на меті покращити умови та можливості економічного зростання завдяки ефективному врядуванню, яке відповідає інтересам громадян та бізнес-спільноти за активної підтримки з боку центральних органів влади. Проект МЕРМ реалізується з січня 2010 року до грудня 2014 року Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку (КАМР) і надає підтримку у вдосконаленні планування і постачання послуг, що сприяють економічному зростанню та розвитку дванадцяти українських містах Львівської та Дніпропетровської областей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ