Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові розробили Концепцію розподілу туристичного навантаження на громадський простір

У Львівські міській раді відбулось громадське слухання проекту «Про затвердження Концепції розподілу туристичного навантаження на громадський простір Львова». Про це повідомив портал депутатів ЛМР.

Концепція розподілу туристичного навантаження на громадський простір Львова визначає основні напрямки політики міської ради щодо регулювання туристичних потоків у місті, підтримки заходів, націлених на збереження пам’яток архітектури, історії, культури та ландшафту міста, забезпечення комфорту та безпеки мешканців та туристів.

Як зазначила Галина Гриник, заступник начальника управління туризму ЛМР, за останні роки Львів демонструє найвищі темпи зростання кількості туристів серед українських міст. Наприклад, якщо у 2007 році Львів відвідало близько 700 тисяч осіб, то в минулому році близько - 2 мільйонів. Відтак Концепція розподілу туристичного навантаження на громадський простір Львова передбачає розширення туристичних меж Львова, створення нових подій та маршрутів. Основне туристичне навантаження в даний час припадає на центральну частину міста Львова, зону середньовічного міста, де зосереджено більше половини всіх закладів розміщення та через яку пролягає 80 відсотків всіх туристичних маршрутів. 

«Коли туристів на певній території занадто багато, їхні шляхи перетинаються, а це може призвести навіть до завмирання розвитку туризму. Тому важливо розвивати нові громадські простори, створювати публічні заклади у віддалених районах, які є не менш цікавими для туристів. У нас є історичні дільниці, які не мали хорошої логістики, сполучення з центром міста, не було закладів розміщення, харчування. Якщо ці території відновлять, і це буде підкріплено розробленими новими маршрутами, тоді відбудеться розподіл туристичного навантаження, який припадає зараз в основному на Площу Ринок. У Львові, наприклад, багато років розвиваються такі райони, як Підзамче, площа Старий Ринок, площа Вишиваного, Кастелівка», - повідомила Галина Гриник.

Відповідно до Концепції, головними напрямками розвитку та оптимізації туристичного навантаження на громадський простір Львова слід вважати:

 розробку та здійснення єдиної політики міської ради у сфері розподілу туристичного навантаження;

 розширення меж «туристичного Львова»;

 врахування інтересів усіх учасників ринку з метою гарантування захисту їх законних прав та інтересів.

На думку розробників Концепції, її реалізація сприятиме: вжиттю заходів, спрямованих на вивільнення центральної, особливо пішохідної, частини міста від транспорту; створенню комфортних і безпечних умов перебування у громадському просторі мешканців та гостей міста, їх вільному доступу до туристично привабливих об’єктів; розвитку громадських просторів поза межами сьогоднішнього «туристичного Львова» та інш. 

Додамо, що після прийняття документу вступить в дію рішення щодо погодження в’їзду туристично-атракційного транспорту та буде створена комісія з туристичного навантаження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ