Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові рибалки погрожують перекривати дороги: браконьєри дістали

Сьогодні, 27 листопада, біля Львівської міської ради зібрались рибалки, які закликають громадян поставити свої підписи під заявою проти браконьєрства, яке панує сьогодні на водоймищах Львівщини.

 

«Якщо сьогодні не подбати про збереження водоймищ, то вже наступні покоління бачитимуть рибу лише в акваріумах або на фото», – саме такими написами на плакатах рибалки намагалися привернути увагу львів’ян.

 

За словами громадського інспектора рибохорони Володимира Ткачика, сьогодні на водоймищах Львівщини панує повний безлад. Водоймища, які належать, передовсім, державі, масово захоплюють браконьєри, і виловлюють там значну кількість риби, яка перевищує встановлену державою квоту в 40 тонн на рік.

 

«За період 15-22 листопада до нас надійшло 800 скарг від рибалок, які засвідчують браконьєрські дії на водоймищах. Та коли приїхала перевірка з Києва (5 чоловік) та жодне з порушень не було зафіксовано», – розповів Володимир Ткачик.

 

Минулого місяця подібна акція зібрала більше як 8 тисяч підписів.

 

«Найбільшою проблемою є те, що Львівська рибоохорона дає дозволи браконьєрам на вилов риби, а простих рибалок, які виловлюють всього кілька рибин, – штрафують», - пояснив Володимир Ткачик.

 

Зібрані підписи рибалки планують надіслати у відповідні організації Києва. Якщо це не дасть результатів, то вони обіцяють перекрити дороги.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ