Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові на будинку, що є пам’яткою архітектури, встановили пластикові вікна

У приміщенні, яке належить СБУ, на вул. С. Бандери, 1 Львові замінили більше як 10 вікон та зрізали грати. Приміщення є пам'яткою архітектури місцевого значення, і викидати автентичні дерев’яні вікна не мали права. Про це в коментарі Гал-інфо заявила начальник міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

«Приміщення на вул. Бандери, 1 є пам’яткою. Ці приміщення належать СБУ. Я спілкувалася з ними. Вони, звичайно, зробили це самовільно, але сказали, що через закрите плівкою вікно почали замерзати труби, і вони змушені були поставити пластикові вікна. Втім, в СБУ  обіцяли, що зроблять дерев’яні», - сказала Лілія Онищенко.

Вікто, яке було знищено внаслідок пожежі. Фото - Гал-інфо.

Додамо, що внаслідок пожежі, яка сталася 4 січня цьогго року, в будівлі СБУ згоріло одне вікно. Втім, у будівлі замінили вікна практично на цілому поверсі.

Так виглядають автентичні загратовані вікна. Фото - Гал-інфо.

Замінені пластикові вікна. На деякі вже навіть встановили сучасні грати. Фото - Гал-інфо.

Приміщення на вул. С.Бандери, 1 є пам'яткою архітектури місцевого значення № 2157. Це колишні казарми жандармерії, до якого примикає сумнозвісна «Тюрма на Лонцького». Приміщення збудоване у 1890-х роках за проектом Юзефа Каетана Яновського як будинок управління поліції і казарми жандармерії.

23 вересня 2008 року будівлю внесено до переліку памʼяток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ